Skip to content

Document Header

„ГОРСКИ ВУКОВИ“ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ И НА ГРУЖИ

„ГОРСКИ ВУКОВИ“ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ И НА ГРУЖИ published on

У Горњем Милановцу, 18. маја одржано је такмичење у кувању војничког пасуља и у стрељаштву. Врњачку Бању представљали су чланови Удружења бораца ратова од 1990. до 1999. „Горски вукови“: Дејан Ерац, Милован Ристић, Јован Шеровић, Радослав Џамић и Предраг Јовановић. У конкуренцији 16 тимова наши „Вукови“ показали су умеће одличних стрелаца и освојили треће место и бронзану медаљу, као и пехар.

– Задовољни смо са постигнутим успехом, јер конкуренција је била јака. Милован, Радослав и Предраг дали су све од себе и успешно завршили такмичење у стрељаштву. Са по десет хитаца из ваздушне пушке у мету удаљену 10 метара, остварили су трећи резултат и учинили нас поноснима. У кувању војничког пасуља нисмо успели да се пласирамо међу најбоље и планирамо да усавршимо наш рецепт за војнички пасуљ, а Врњчани и туристи моћи ће да га пробају до краја јуна, рекао нам је Дејан Ерац, председник Удружења „Горски вукови“.

Такмичарске активности „Горски вукови“ наставили су 25. маја у Гружи, на језеру, где је организован Меморијални турнир Удружења ратних војних инвалида и породица палих бораца Крагујевца. Такмичило се 12 екипа. Екипу „Вукова“ чинили су: Дејан Ерац, Владан Јовановић, Милован Бошковић и Марко Миодраговић који су освојили укупно пет медаља и пехар, као и захвалницу за успешну сарадњу и учешће. Они су у категорији бораца освојили екипно, треће место. У појединачном такмичењу, Милован Бошковић и Марко Миодраговић освојили су сребрне медаље, а Владан Јовановић изборио се за треће место и бронзану медаљу.

– Учествујемо на такмичењима увек са жељом да се сетимо наших палих сабораца, у њихову част, а то је и прилика да ми, борци скренемо пажњу на нас и наше квалитете као и да се дружимо у једној такмичарској, али ипак опуштеној атмосфери.

Искористили бисмо прилику да се захвалимо нашој локалној самоуправи на подршци и „Врњачким новинама“ које прате наше активности, рекао нам је Милован Ристић, заменик председника Удружења „Горски вукови“.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial