Skip to content

Document Header

ГОСТОВАЊЕ МУЗИЧКОГ ОРКЕСТРА „СТАНИСЛАВ БИНИЧКИ“

ГОСТОВАЊЕ МУЗИЧКОГ ОРКЕСТРА „СТАНИСЛАВ БИНИЧКИ“ published on

Врњчани и гости Врњачке Бање имали су прилику 3. јуна да уживају у предивној музичкој вечери, наиме на Тргу културе наступио је Уметнички ансамбл Министарства одбране  „Станислав Бинички“. Организатори су били Туристичка организација и Културни центар, а под покровитељством Општине Врњачка Бања.

Уметнички ансамбл „Станислав Бинички“  представља установу Управе за односе са јавношћу, која својом програмском и репертоарском разноврсношћу, жанровском прилагодљивошћу, високим уметничким критеријумима и широком лепезом извођачких могућности, на достојан начин афирмише и репрезентује Републику Србију, Министарство одбране и Војску Србије, домаћој и иностраној публици, али и стручној јавности.

У саставу Ансамбла данас се налазе Симфонијски оркестар и Мешовити хор МО и ВС.

Остварујући богату сарадњу са институцијама из иностранства Ансамбл је гостовао у Белгији, Швајцарској, Аустрији, Бугарској, Чехословачкој, Пољској, Италији, Мађарској, Румунији, Немачкој и Русији, где је имао чак 80 концерата.

Ансамбл је наступио под диригентском палицом  Игора  Петровића и Катарине Божић, а солисти су били  Данка Стојиљковић и Војислав Спасић.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial