Skip to content

Document Header

Гради се хотел „Врњачке терме“

Гради се хотел „Врњачке терме“ published on

Радове на изградњи хотела Врњачке терме, које изводи Компанија „Милојевић“ обишао је председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, у пртањи директора Општинске стамбене агенције Бранислава Бежановића.  

Врњачке терме ће бити пете терме које гради Компанија „Милојевић“, а која у својој понуди већ има „Соко терме“ у Соко бањи, „Кисељачке терме“, у Смедеревској Паланци, „Бању ждрело“ у Петровцу на Млави и „Терме Озрен“ у Петрову у Републици Српској.

Туриситчки комплекс „Врњачке терме“ у који је Компанија „Милојевић“ уложила 6, 5 милиона евра,  простираће се на површили од 16000m2. Предвиђено је да хотел има 65 соба, 15 апартмана, резистенцијални апартман, однсоно укупно 160 лежаја. У оквиру овог комплекса наћи ће се спа и велнес центар, 9 базена, од којих ће бити 3 отворена и 6 затворених, теретана, лоби бар, неколико ресторана, мала и велика конгресна сала, казино, као и подземна гаража са 12 паркинг места.

Председник Врњачке општине сматра да ће комплекс са оваквом понудом појачати туристичку понуду Врњачке Бање у зимским месецима и додаје:

„Како овај комплекс, поред садржаја отвореног, поседује и садржаје затвореног типа, очекујем да ће бити велики број посетилаца, не само гостију коју долазе и бораве у Врњачкој Бањи, већ и оних који долазе из градова у окружењу, у месецима од септембра до маја користити затворене садржаје Врњачких терми.  Садржаји ће бити намењени и екстерним корисницима, тако да ће и сви они који нису смештени у самом хотелу, већ и у другим објектима, апртманима,  а који немају овако богат велнес и спа програм, моћи да користе понуду Врњачких терми“, истиче Ђуровић.

За разлику од других терми Компаније „Милојевић“, Врњачке терме ће бити веће и садржајније, тако да ће посетиоци моћи да уживају у тобоганима, таласима и базенима са термо-минералном водом. Према плану, 1. јуна би требао бити отворен комплекс велнес и спа програма, са ресторанским простором, док се према речима инвеститора завршетак комплетног објекта и његово стављање у функцију очекује крајем лета.

Према речима председника општине Врњачка Бања, локална самоуправа не завршава своје ангажовање довођењем инвеститора у Врњачку Бању, већ прати њихове радове и пружа инфраструктурну подршку.

„На простору испред наших Јавно-комуналних предузећа и улаза у хотел Врњачке терме, градиће се кружни ток. Очекујем да ћемо са радовима отпочети у првој половини године, а исте привести крају у време завршетка хотела. Тиме ћемо, пре свега, решити саобраћајни чвор, који се овде налази, а с друге стране створити један амбијент који ће красити овај простор“, наводи Ђуровић.

Врњачке терме ће, према речима председника општине, као и хотели Тонанти, Парк и Меркур палас, бити категорисани са 5 звездица.

С. Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial