Skip to content

Document Header

Хотел “Звезда” у новом власништву

Хотел “Звезда” у новом власништву published on

Компанија “Цептер” намерава да у хотел “Звезда 1” у Врњачкој Бањи, плаћен 1,4 милиона, уложи још 10 милиона евра,  да га реновира и подигне му категорију.hotel-zvezda-vrnjacka-banja

Председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић рекао је да су задовољни зато што је Цептер купио хотел “Звезду”,  јер су и пре продаје од компаније добили писмо са гаранцијама о висини средстава које би уложили у хотеле.

Према Ђуровићевим речима, пред крај летње сезоне, крајем септембра, план је да се хотел “Звезда” потпуно затвори и да се реновира до пролећа 2018. године.

“Задовољни смо јер смо успели да направимо заједнички интерес. И ове године ће бити актуелна туристичка сезона у Врњачкој Бањи, која се односи на конгресни туризам, семинаре и радничко-спортске игре, а који доносе десетине хиљада ноћења годишње, јер ће се реконструкција Звезде вршити упоредо “, истакао је Ђуровић, напомињући да је конгресна сала у “Звезди 1” једна од највећих у Србији и да прима око 1.200 људи.

Хотел “Звезда 1”, који се налази на самој Променади у Врњачкој Бањи и који је највреднија имовина ХТП “Фонтане” која је у стечају. Поменути хотел купила је фирма “Центротекстил”, чији је власник бизнисмен Филип Цептер.

Хотел “Звезда 1” купљен је за 179 милиона динара, што је око 1,4 милиона евра. Укупна површина хотела “Звезда “1 је 11.455 квадратних метара.

Поред “Звезде 1” продат је и кафе “Швајцарија”, који се такође налази на главном шеталишту у Врњачкој Бањи, преко пута Звезде. Овај објекат купила је за око 910.000 евра фирма “Ацико-комерц” из Краљева.

“Задовољни смо јер смо успели да анимирамо највеће и најјаче улагаче у Србији. Очекујемо да већ ових дана започну реконструкције продатих објеката, како би се већ наредне године подигла категоризација, до 4 и 5 звездица “, рекао је председник општине Врњачка Бања.

У Врњачкој Бањи је у припреми и продаја око 10.000 квадратних метара костура хотела Звезда 2, који је у сивој градњи и на коме су радови стали још почетком деведесетих година, а постоје назнаке да је за куповину овог објекта, као и за хотел “Фонтана” , заинтересована компанија Филипа Цептера.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial