Skip to content

Document Header

Хуманитарна позоришна представа основаца

Хуманитарна позоришна представа основаца published on

На иницијативу Ученичког парламента ОШ „Попински борци“ 9. маја је у сали Биоскопа организована хуманитарна представа „Витез кнеза Лазара“.pozor.predst.

Аутор текста је Слободан Радаковић, професор српског језика, а у тумачењу улога одлично су се снашли ученици осмог разреда: Огњен Јовановић (кнез Лазар), Кристина Марковић (кнегиња Милица), Милица Николић (Жил дворска луда) и Огњен Миленковић (Свети Сава). Посебно их је инспирисао мотив, а то је помоћ за трошкове лечења маленом другару, ученику првог разреда. Биоскопска сала била је препуна, а велики део публике чинила су деца. Са пажњом су испратили младе глумце, научили понешто о историји Србије. Труд који је уложен у извођење представе награђен је бурним аплаузом. Осећала се позитивна синергија и нада саткана од стотина искрених жеља за брзо оздрављење. У име локалне самоуправе у публици се нашао и помоћник председника општине Ненад Манојловић, а акцији су се одазвали и директори осталих врњачких школа.

Наступио је и Хор ОШ „П. борци“ под вођством Катарине Аксентијевић. Дует – Дејан и Анкица Ђорђевић одушевио је публику. Сценографију је успешно реализовала Иванка Милошевић, а техничку подршку Драган Црноглавац и Саша Равилић.

Колектив ОШ „Попински борци“ поручује да ову иницијативу Ученичког парламента грађани могу да подрже уплатом на жиро рачун: 170-0010177696000-05.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial