Skip to content

Document Header

III МЕЂУНАРОДНИ WELLNESS&SPA ФЕСТ

III МЕЂУНАРОДНИ WELLNESS&SPA ФЕСТ published on

СУСРЕТ ВЕЛНЕС ЧАРОБЊАКА И ПРАВИХ ХЕДОНИСТА

У елитном простору Хотела „Метропол Палас“ у Београду, 9. новембра, уз пуно добре енергије и великог интересовања људи из целе Србије и региона одржан је III међународни Wellness&Spa Фест, под високим покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, а у организацији креативног тима Туристичког Света и Wellness Академије Пеђа Филиповић. Фестивал који је био изузетно посећен отворио је Пеђа Филиповић, а присутнима се обратила и Љиљана Реброња.

– Надам се да ћемо заједно уживати овог дана у сусрету велнес чаробњака и правих хедониста, размењивати добру енергију и путовати заједно у будућност, јер као што најављује Светска здравствена организација, до 2030. године веленес индустрија и индустрија путовања зарад здравља биће најразвијенија и најмоћнија индустрија света. Процењује се да ће 22% БДП бити управо од ове индустрије. Будите поносни што припадате управо велнес чаробњацима који успевају да донесу велики приход својим националним економијама, рекла је Љиљана Реброња.

Учеснике и посетиоце, кроз сасвим аутентично путовање  у чаролију велнеса, овог пута с фокусом на „здрављу из воде“ маестрално је водио новинар Миша Ћирић. Фестивал су подржали „Тесла вода“, која је званична вода Фестивала, Тоyота, званично возило фестивала и WSB – Wellness, Spа, Beauty Company, beauty партнер Фестивала. Гости Фестивала били су из Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Републике Српске, Црне Горе.

Посетиоци су имали прилику да се информишу о бројним велнес центрима и бањама у Србији, дестинацијама које нуде могућности за одмор и рекреацију, лековитим термалним изворима, лечилиштима и новитетима из данас најбрже растуће глобалне индустрије, вредне 4,5 билиона долара.

Одржане су бројне презентације: Бање Ковиљаче, Сокобање, Хотела „Извор“ из Аранђеловца,  Хотела „Фонтана“ из В. Бање, СБ „Меркур“,  Туристичка организација Врњачке Бање… Представљена је званична вода Фестивала „Тесла вода“, чијом су куповином посетиоци фестивала подржали најбољег српског триатлонца Луку Јанковића из Врњачке Бање. „Тесла вода“ поред високе алкалности (pH 8,5) и одржавања алкалног баланса организма подстиче регенерацију ћелија. Представља јединствену патентирану технологију као прва електрична вода у свету.

III међународни Wellness&Spa Фест протекао је у знаку бројних радионица, масаже за бебе, јоге за труднице, посетиоци су имали прилику да пробају разноврсне масаже и третмане, да чују предавања о здрављу и здравој исхрани и дегустирају здраве производе као и да пробају медитацију уз покрете Kin-jo борилачке вештине. Фест је затворио чудесни концерт гонгова који је извела Аника Петровић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial