Skip to content

Document Header

“Интеррелигијски дијалог у омладинском раду”

“Интеррелигијски дијалог у омладинском раду” published on

Једна од завршних активности пројекта „Интеррелигијски дијалог у омладинском раду“ реализован је у Хотелу „Лидер С“ од 12. до 16. јула са тринаест учесника из дванаест европских земаља.dijana puskar

Пројекат је подржан од стране Европске Комисије, Ерасмус + програма у оквиру акције К2.

Интеррелигијски дијалог у омладинском раду је дугорочни пројекат и главни циљеви су: Да побољша ефективност и квалитет омладинског рада кроз развој омладинских радника, и побољшање компетенција  представника невладиних организација на пољу интеррелигијског дијалога; Да припреми омладинске раднике како да се носе са питањима интеррелигијског дијалога у раду са младима, и да промовишу дијалог међу младима са различитим религијама и верским припадностима у међународном омладинском раду.

– Ово је евалуациони састанак где сумирамо резултате рада у протеклих 11 месеци. Партнери су у својим земљама одрадили локалне радионице, а одрадиће и округле столове на тему „Интеррелигијски дијалог у омладинском раду“. У склопу пројекта урадили смо „Приручник“ који ће послужити за будући рад на овој теми, рекла нам је Дијана Пушкар, координатор пројекта и председница Организације „Iuventa“.

– Ово је лепа могућност за учествовање у пројекту, за представљање организације и прилика да доста научимо о овој теми. Сретала сам различите људе, различитих религија, али небитно је да ли неко верује или не. На крају, сви смо ми људи и нема велике разлике између нас, рекла је Дафина Битићи из Приштине из организације BLINK Kосово, која је по четврти пут је у В. Бањи, од самог почетка овог пројекта.

– Импресионирана сам Бањом, веома позитивно, посебно пријатељском атмосфером, пријатно сам изненађена. Овај тип пројекта је јединствена прилика за младе , да се окупе са свим њиховим разликама, да дискутују и да заједно нађу сличности и да граде мостове за будућност, рекла нам је Ана Дервиши, председница Организације „Beyond barriers“ из Албаније

– Свет се мења, имамо јако пуно проблема да решимо и једини начин је да то чинимо глобално. Проблем миграција и религије не може се решити у Италији. Мора постојати један већи круг, мора се глобално решавати, рекао нам је Лука Фронџија из италијанске организације „TDM 2000“.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial