Skip to content

Document Header

Интервју: Иван Трифуновић, директор Туристичке организације Врњачке Бање

Интервју: Иван Трифуновић, директор Туристичке организације Врњачке Бање published on

Поводом представљања Врњачке Бање на Међународном сајму туризма у Москви, одржаном од 19. до 21. септембра,  разговарали смо са директором Туристичке организације Врњачке Бање Иваном Трифуновићем.to v.b. 1

Он је био део наше делегације коју су чинили: Иван Радовић, председник СО, Милутин Думановић,  помоћник предсеника Oпштине, Ана Ђуровић, заменик директора ТО Врњачке Бање и Милица Стојадиновић, радник ТО.  О боравку у Москви, Трифуновић каже:

Платежна моћ домаћег госта није велика и ванпансионска потрошња је мала и ми смо дошли на идеју да пробамо да привучемо госте са још неког тржишта. Ишли смо на то да то буде неко ко може лако да дође до Србије. Неко ко нема проблем са визама или неким културолошким баријерама. Отуда је било природно да пробамо да направимо везу са руским тржиштем. Црна Гора је прва још раније започела тај вид сарадње са руским туристима. Показало се да је могуће направити неки вид сарадње на обострану корист и да интересовања има. Реч је о за нас потенцијално јако великом тржишту, само Москва има петнаест милиона становника. Врло је битно је да се обезбеди што боља комуникација Москве и Београда, ради што лакшег трансфера потенцијалних гостију. Ми смо покушали и да се повежемо са неким дестинацијама на мору, као што су Будва, Опатија и Хвар и разговарали смо са њиховим представницима. Тако би руски гости имали пакет Москва – Беград – Врњачка Бања – море, који би трајао око двадесет дана и чији би део и ми били.

Шта је конкретно интересантно руском госту када је реч о Врњачкој Бањи?

Наши адути су то што смо у Србији, што имамо смештајне капацитете, а највише наше воде и здравствени туризам. Њих интересује и добра гастрономија, а ми тога имамо, али их пре свега интересује тај неки водени садржај, који ми нудимо. Интересују их и наш историјски споменици, као један део целог пакета. А управо сада смо покушали да прецизирамо како би тај пакет требао да изгледа. Руски туристи желе активан и испуњен одмор. Врло је битан и што лакши трансфер од аеродрума до нас.sajam turizma 1

Како је изгледало ваше представљање током боравка у Москви?

Ми смо били на штанду Туристичке организације Србије, која нам излази у сусрет и помаже и око тог неког логистичког дела. Врњачка Бања је једина имала штанд од свих бања у Србији. Имали смо врло активно представљање са емитовањем промотивног филма и доста директних састанака и разговора са руским тур оператерима. Имали смо и аниматоре на свом штанду. Битно је да смо заинтересовали неке врло велике руске тур оператере са којима смо имали озбиљне разговоре. И што је једнако битно ове ускоро долазе у Врњачку Бању. Није занемарљиво рећи и да је цео догађај био јако добро посећен.

Имали сте драгоцену помоћ нашег амбасадора у Русији Славенка Терзића?

Ми смо се прошле године упознали са нашим амбасадором, а ове године је то познанство крунисано конкретном сарадњом и подршком коју смо добили од њега. Он је понудио и своју помоћ и помоћ целе наше амбасаде у корист приближавања Врњачке Бање руском тржишту. Ми ћемо у наредном периоду пробати да анимирамо наше хотелијере и све друге чиниоце наше туристичке понуде и да направимо заједнички најбољу могућу презентацију, а све то под покровитељством нашег амбасадора Славенка Терзића и наше амбасаде.

 

М.С.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial