Skip to content

Document Header

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА published on

ПРВА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА У КРАЉЕВУ НАГРАЂЕН ЂОРЂЕ ПЕТРОВИЋ, ПОХВАЉЕНА МАРИЈА АЋИМОВИЋizlozba fotografija vrnjacke novine

У организацији Културног центра Рибница 3. фебруара отворена је Прва годишња изложба фотографија у Галерији КЦ у Краљеву. Своје фотографије публици су представила 46 излагача са подручја Рашког округа.
Равноправно су награђена три аутора: Оља Симовић, Ђорђе Петровић из Врњачке Бање и Млађан Бањац. Похваљени су: Марија Аћимовић из Вранеша, Екатарина Љубимцева и Сташа Мијалковић.
Жири су чинили: мр сликарства Миладин Отовић, Вук Недељковић – историчар уметности, и уредник ликовне редакције КЦР Милорад Вујашанин Цујо – сликар.

Ђорђе Петровић представио се са две фотографије: „Стара планина“ која је однела прву награду и „Гоч“. Ђорђе се бави фотографијом већ 20 година. Добитник је више награда и признања.

– Љубав према фотографији наследио сам од свог оца Рајка Петровића. Његове фотографије бележе лепоту Врњачке Бање и дан данас су познате. Ја сам само наставио где је он стао. Са великим задовољством овековечавам својим фотоапаратом природне лепоте и портрете, рекао нам је Ђорђе Петровић.

– Све моје фотографије настају спонтано, на мојим путовањима кроз Србију. Фотографисање је део мог упознавања са новим и необичним људима, местима, обичајима. Аматерски сам фотограф и по први пут сам учествовала на конкурсу за изложбу фотографија. Похвала коју сам добила свакако ће бити подстрек за даље усавршавање на пољу фотографије, каже Марија Аћимовић, археолог.

М.Ст.Ј. 

ВРЊАЧКА БАЊА ДРУГА НАЈПОСЕЋЕНИЈА ТУРИСТИЧКА ДЕСТИНАЦИЈА У СРБИЈИ

Врњачку Бању посетио потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација , господин Расим Љајић.

Развој Врњачке Бање је евидентан, поготово у периоду од 2014 године, отварање нових хотела ,висока категоризација, утицалао је на повећан број страних туриста. „Модел развоја Врњачке Бање, желимо да применимо и на друге бање у Србији, као добар пример, како се реализују пројекти у рекордним роковима“, изјавио је потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић приликом посете Врњачкој Бањи. Министар је у оквиру посете обишао Црквено брдо, које је реконструисано у две фазе и тиме добило потпуно нови атрактиван изглед са водопадима на Променади. За пројекте који се тичу туристичке инфраструктуре, министарство  је до сада издвојило 149 милиона динара за последње четири године.

У обраћању медијима , Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић  подсетио је  на досадашње резултате сарадње Министарства и локалне самоуправе.

Министар је у друштву Председника општине обишао и локацију на којој се гради Аква парк, на површини од 3,5 ха и чије отварање је планирано за јул следеће године. Врњачка Бања , је пример локалне самоуправе са којом Министарство нема проблема око рокова реализације пројеката , подсетивши да је од 2015.године реализовано укупно осам пројеката и то у рекордним роковима.

Љајић је навео да су планирана нова улагања у пројекте на планини Гоч, као и отварање три нова хотела високе категорије.  Увођење комерцијалних летова  са аеродрома „Морава“ код Краљева као и изградња Моравског коридора, Врњачку Бању ће учинити доступнијом, успутнијом али и неизбежном туристичком дестинацијом домаћим и страним туристима.

Please follow and like us:
error20

Please follow and like us:
error20

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial