Skip to content

Document Header

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА published on

ПРВА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА У КРАЉЕВУ НАГРАЂЕН ЂОРЂЕ ПЕТРОВИЋ, ПОХВАЉЕНА МАРИЈА АЋИМОВИЋizlozba fotografija vrnjacke novine

У организацији Културног центра Рибница 3. фебруара отворена је Прва годишња изложба фотографија у Галерији КЦ у Краљеву. Своје фотографије публици су представила 46 излагача са подручја Рашког округа.
Равноправно су награђена три аутора: Оља Симовић, Ђорђе Петровић из Врњачке Бање и Млађан Бањац. Похваљени су: Марија Аћимовић из Вранеша, Екатарина Љубимцева и Сташа Мијалковић.
Жири су чинили: мр сликарства Миладин Отовић, Вук Недељковић – историчар уметности, и уредник ликовне редакције КЦР Милорад Вујашанин Цујо – сликар.

Ђорђе Петровић представио се са две фотографије: „Стара планина“ која је однела прву награду и „Гоч“. Ђорђе се бави фотографијом већ 20 година. Добитник је више награда и признања.

– Љубав према фотографији наследио сам од свог оца Рајка Петровића. Његове фотографије бележе лепоту Врњачке Бање и дан данас су познате. Ја сам само наставио где је он стао. Са великим задовољством овековечавам својим фотоапаратом природне лепоте и портрете, рекао нам је Ђорђе Петровић.

– Све моје фотографије настају спонтано, на мојим путовањима кроз Србију. Фотографисање је део мог упознавања са новим и необичним људима, местима, обичајима. Аматерски сам фотограф и по први пут сам учествовала на конкурсу за изложбу фотографија. Похвала коју сам добила свакако ће бити подстрек за даље усавршавање на пољу фотографије, каже Марија Аћимовић, археолог.

М.Ст.Ј. 

АУТОПУТ „МИЛОШ ВЕЛИКИ“ ЗНАЧАЈАН ЗА ВРЊАЧКУ БАЊУ

Деоница аутопута „Милош Велики“ од Обреновца до Љига свечано је отворена код петље Љиг, уз ватромет и песму „Играле се делије“. Проласком првих аутомобила, у бојама заставе Србије, кроз тунел „Бранчић“, аутопут је пуштен у саобраћај.

Свечаном отварању присуствовали су председник Србије Александар Вучић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, чланови Владе Србије, бивши председник Србије Томислав Николић, министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић, представник српског народа у Црној Гори Андрија Мандић, кинеска делегација, као и многобројни гости и грађани из наших крајева.

Председник Србије Александар Вучић захвалио је свим радницима коју су радили и градили аутопут „Милош Велики“. Он је истакао да овај аутопут представља „нов живот за све грађане Србије“.

Пуштањем у саобраћај аутопута „Милош Велики“, туристички потенцијали Врњачке Бање су већи и наше место постаје ближа дестинација свима. Поред Аеродрома „Морава“ у Лађевцима и будућег Моравског коридора, Врњачка Бања ће постати епицентар српског туризма.

С. Станојчић

Please follow and like us:
error20

Please follow and like us:
error20

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial