Skip to content

Document Header

ИЗЛОЖБА МАРИЦЕ КИЦУШИЋ У ЈАГОДИНИ

ИЗЛОЖБА МАРИЦЕ КИЦУШИЋ У ЈАГОДИНИ published on

„У РАМУ ПЕСМЕ“

Аниматор фест – европски фестивал анимираног филма деце и младих уз подршку Министарства културе Републике Србије и Града Јагодине осмишљен је са циљем да промовише уметност дечје анимације и  да отвори један нови културни простор  за дружење и размену искустава и идеја међу младима.

Плакат 6. Аниматор феста осмислила је Марица Кићушић, илустраторка и редитељка анимираних филмова, а радила је и у саставу првог Аниматор феста 2013. године. У галерији Културног центра Јагодина, 12. септембра, отворена је изложба илустрација Марице Кицушић, око 40 илустрација из две дечје књиге које су награђене на прошлом Сајму књига у Београду.

– Изложбом илустрација „У раму песме“ као на каквом чаробном ћилиму водимо вас у својеврсну шетњу кроз Србију. Симеон Маринковић аутор је збирке песама „Путовање по Србији“ коју је публиковао „Креативни центар“ а ликовни оквир својим илустрацијама дала је Марица. Српске реке, планине, градови, легенде и предања надахнуле су аутора на стихове, а Марици Кицушић пружиле су сјајну прилику да кроз илустрацију дочара њене живописне и мистичне пределе.marica

Другу целину представљају илустрације за збирку песама „Мале љубавне песме“ Зорице Бајин Ђукановић. У оба случаја, илустрације Марице Кицушић су засигурно много више од продужене руке задатих тема песама. Оне су посебно обликован ликовни свет јединственог уметничког израза који ће вас повући да завирите у сваку песму, каже Марија Вулић, организаторка Фестивала.

Марица Кицушић дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду, на одсеку примењена графика 2011. године. Учествовала на преко 60 домаћих и иностраних изложби. Добитница многобројних награда.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial