Skip to content

Document Header

Изложба “Седамдесет година у служби грађана”

Изложба “Седамдесет година у служби грађана” published on

Отварањем изложбе 10. јула у згради Термоминералног купатила у централном холу старих инхалација почела је недеља јубилеја СБ „Меркур“ и то је својеврсна ретроспектива успешних 70 година трајања институције која је права жила куцавица Врњачке Бање.Izlozba u Merkuru

Експонати специјалне изложбе кроз различите форме сведоче о томе како је ова институција прешла пут од здравственог предузећа до лидера у здравственом туризму, од оснивања, промена, развоја, као и о људима који су били део свих тих активности.

Који су све напори уложени и како је изгледао тај пут присутнима је изложио др sc. мed. Дејан Станојевић који се већ 15 година налази на челу СБ „Меркур“.

– Ово је почетак приче којим смо покушали ових дана да прикажемо оно шта је „Меркур“ био некада, шта је данас и шта се трудимо и желимо  да буде у будућности. Ова наша прича која је овде направљена, лепа, скромна, врло квалитетна и културна је прича коју смо поделили на седам декада од 1947. до 2017. а онда смо отворили 2017. да причамо даље. У „Меркуру“ сам скоро 30 година и првих десетак година били смо тотално државна установа, сто посто финансирања од здравственог система са нешто мало комерцијалних гостију. Када смо кренули у промене од 2001. до 2003. одједном је почело тржишно пословање и то нас је натерало да убрзамо историју, начин финансирања и начин покушаја да квалитетније и лепше живи и запосленик ове фирме а и гост, пацијент који долази. Све је ишло корак по корак и на задња два паноа може да се прочита шта смо ми то урадили. Не пуно, али направили смо задовољство запосленика. Ми ћемо да наставимо да радимо успешно, да будемо лидери, да покушамо да будемо иновативни и креативни и у будућности, на задовољство запосленика и наших гостију, рекао је др sc. мed. Дејан Станојевић, директор „Меркура“.

Тим који је припремио изложбу чине: др Нада Лазаревић Пејовић и др Данијела Карамарковић (избор експоната); архитекта Снежана Јотић (осмишљавање ентеријера); Вања Трмчић (дизајн паноа); Огњан Топаловић и Јелена Петровић (избор текстова и фотографија); Драган Стојковић и Милош Миљковић (техничка реализација).

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial