Skip to content

Document Header

Изузетан музички догађај у Замку културе

Изузетан музички догађај у Замку културе published on

У Замку културе 13. маја концерт су имале Маријана Давинић, сопран и Јована Додић, клавир.koncert

Посетиоци у Замку уживали су слушајући одломке из дела музичких класика у одличном извођењу младе, надам се, будуће оперске диве уз добру клавирску подршку.

Мaријана Давинић је своје музичко образовање започела у Музичкој школи у Нишу у класи Гордане Милошевић. Уписује Факултет уметности у Нишу, одсек за соло певање код Виолете Панчетовић Радаковић и завршава основне и мастер студије са највишом оценом у класи Катарине Симоновић Иванковић. Током студија учествовала је активно на мастер класовима емеритус Радмиле Бакочевић и професорке Људмиле Грос Поповић. Учествовала је у обнови опере у Нишу са улогом Иде у оперети „Слепи миш“. Запажено је било и њено извођење Бетовенове Девете симфоније при обележавању Миланског eдикта. Чини се да је Ниш добио још једног музичког чаробњака попут Немање Радуловића, овај пут, у женском роду.

Јована Додић, пијаниста, рођена је 1993. gодине у Лесковцу. Тренутно је на мастер студијама на Факултету уметности у Нишу у класи проф. Драгослава Аћимовића. Учесник је бројних музичких такмичења, похађала је бројне семинаре ради усавршавања, а у тандему са Маријаном је одлична.

У програму концерта нашли су се: Вивалди, Хандел Риналдо, Моцарт, Мендeлсон, Шуберт и други. Маријана је извела и неколико краћих композиција на бис.

М.В.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial