Skip to content

Document Header

Јавни час професионалног француског језика

Јавни час професионалног француског језика published on

Већ дуже време Угоститељско- туристичка школа са домом ученика, у циљу унапређења наставног процеса,у оквиру хоризонталног учења и размене искустава организује јавне часове из свих наставних предмета.uts 3

Током ових часова који се углавном одвијају у учионицама и кабинетима школе приказују се разноврсне технике и стратегије којима се долази до формирања функционалних знања.

Овакав тип часа одржан је 1.децембра у Школском ресторану и обухватио је корелацију садржаја из француског језика, кулинарства, посластичарства, услуживања и агенцијско-хотелијерског пословања. uts 2

Приступ настави овога пута разликовао се од уобичајеног јер је се одвијао у ресторану где су ученици Школе у реалном амбијенту, могли да покажу знања из језика у служби струке. Довођењем у везу реч и деловање, ученици су, уз богату педагошку подршку, приказали разноврсне ситуације у струци.uts 1

Овом часу амбијенталне наставе присуствовали су аташе за француски језик Флоранс Коц, координатор за билингвалну наставу Жилијет Тирлик и два аниматора у оквиру пројекта “Бирам француски”, већина професора француског језика са територије Врњачке Бање и професор наше Школе у пензији Томислав Топличић.
Разноврсност активности, модерни акциони приступ настави и ученички ентузијазам обележили су овај час.

Најмлађи учесници биле су ученице Марија Станојчић и Тијана Антонијевић из  ОШ “Младост“ Врњци , које су представиле значај здравог начина исхране.
С обзиром на то да је 1.децембар Дан борбе против сиде, ученици Гимназије су на ту тему имали кратко излагање на француском језику.
По успешно реализованом часу Флоранс Коц се обратила ученицима и пожелела много успеха у даљем раду уручивши директору Школе Јелени Чеперковић, поклон , српско-француски речник. У знак захвалности овом приликом директор Школе је изјавила:

” Поштована госпођо Коц, поштоване колегинице и  колеге, поносна сам што имам изузетан наставни кадар и  то је дефинитивно наша најјача карика у ланцу вредност наше школе. Данас су то били наши наставници француског језика Снежана Стевановић и Рита Јовановић, већ следећи пут ће бити неки други наставник другог поредмета. Али сви они имају заједнички циљ, да праве вредности и квалитет наставе да презентују широј популацији, зато смо и изабрали могућност кроз јавни час. Ово је најбољи пример да наставни кадар сваког дана ради на подизању квалитета  менаџмента школе, као и  на осигурању тог квалитета. Лепо је бити део установе која предњачи у погледу квалитета наставног процеса.”

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial