Skip to content

Document Header

ЈОШ 1.000 ПАКЕТА ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ

ЈОШ 1.000 ПАКЕТА ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ published on

ПОЧЕЛА ДИСТРУБУЦИЈА  ДРУГОГ  КОНТИГЕНТА  ПАКЕТА ПОМОЋИЈОШ 1.000 ПАКЕТА ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ

Након првог круга у ком је подељено 1.500 пакета, још 1.000 пакета 29. и 30. априла, подељено је социјално најугроженијим становницима Општине Врњачка Бања.

-До сада се преко 50%, скоро  60% привредника наше Општине огласило са одређеном донацијом што новчаном што материјалном, локална самоуправа је  уплатила део средстава тако да смо здруженим средствима обезбедили још 1.000 пакета које делимо угроженим грађанима. Најава бањских привредника је да ће бити уплата и донација оних који до сада то нису учинили и надам се да ћемо још један овакав контигент близу хиљаду пакета моћи да поделимо грађанима. Молим све суграђане који имају потребу да им се на овај начин помогне а да еветуално нису на списку савета месних заједница  да се јаве на кол центар и да уз оправдан захтев себе кандидују за могућност да добију пакет, рекао је председник општине Бобан Ђуровић.

Право на пакете нису имали они који су помоћ добили у првом кругу поделе а вредност пакета је преко две хиљаде динара. Добила су их лица са евиденције Центра за социјални рад, Црвеног крста, као  и лица која су савети месних заједница Општине Врњачка Бања идентификовали као лица којима је помоћ потребна. У ту категорију спадају самохрани родитељи, лица која немају никаква примања, лица која имају одређени степен инвалидитета  и лица која немају довољна примања односно где су примања на нивоу породице испод 30 хиљада динара.

-Било је и оних који су се неоправдано јављали да добију пакет где су примања на нивоу породице знатно већа од 30 хиљада динара. И трећи круг пакета се односи на све месне заједнице на територији Општине Врњачка Бања  за грађане који помоћ нису добили, рекао је председник Бобан Ђуровић и додао да је најмање пропуста било у сеоским срединама јер чланови Савета веома добро познају своју средину и тачно знају коме је помоћ неопходна  док је мало теже било у самој Врњачкој Бањи где се људи толико не познају.

Пресдедник Ђуровић је додао да је посао добро урађен, да су месне заједнице добро одрадиле свој посао и да је најугроженије становништво добило помоћ у виду пакета.

-Захвалио бих се волонтерима Општине Врњачка Бања који су се самовољно пријавили и извршавају све активности које је прописао локални Кризни штаб, помоћ најстаријим грађанима у сваком смислу у набавци медикамената, набавци прехрамбених производа, плаћању рачуна и осталог. Нешто више од стотину  волонтера је присутно и по шаблону распоређено како би покрили целу територију Општине Врњачка Бања, рекао је Ђуровић на крају обраћања медијима. 

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial