Skip to content

Document Header

ЈОШ ДВА СЛУЧАЈА КОВИД-А 19 У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

ЈОШ ДВА СЛУЧАЈА КОВИД-А 19 У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ published on

У Ковид амбуланти у Новом Селу узорковано је осам пацијената од чега су два пацијента позитивна на Ковид 19 што је укупно  четворо заражених

Од  последњег обраћања медијима директорке Дома здравља „Др Никола Џамић“ др Весне Малићанин прошлог четвртка, у Ковид амбуланти у Новом Селу узорковано је осам пацијената од чега су два пацијента позитивна на Ковид 19 што је укупно  четворо заражених на теритoрији Општине Врњачка Бања.

         -Пацијенти о којима смо говорили прошле недеље, један је у КБЦ Крагујевац  а други пацијент је у Ковид болници  „Меркур“. Оба пацијента су у добром општем стању и чекају контролно узорковање након чега одлазе у кућну изолацију у трајању од 14 дана. Ова нова два пацијента, један је резултат стигао у суботу, један у  недељу  и по упуствима Министартсва здравља по којима поступамо,  направљена им је додатна дијагностика и оба пацијента су смештена у Ковид болницу „Меркур“ што говори да је у питању лакша клиничка слика. Према њиховој епидемиолошкој анамнези ми смо данас особе које су са њима биле у контакту узорковали а резултате очекујуемо у уторак у вечерњим сатима  а  наше суграђане  ћемо, наравно, одмах обавестити о резултатима, рекла је др Весна Малићанин у свом обраћању замоливши све да поштују мере ношења рукавица  и заштитних маски и да поштују удаљеност.

        -Влада Републике Србије попушта са одређеним мерама, пуштена је пијаца, фризерски, козметички салони и да не набрајам шта све, међутим, то не значи да људи сада, када смо на корак од победе над вирусом, не треба да се придржавају одређених мера. Дакле, још једном молим све да носе рукавице, маске и да држе удаљеност. Такође  молим све суграђане који имају потребу да дођу  у Дом  здравља да и приликом  уласка и изласка прођу кроз дезинфекциони тунел јер има разлога,  то је један одличан вид заштите од Ковид-а 19, рекла је др Малићанин  и апеловала на све суграђане било да су млађи или старији да не минимизирају тегобе већ да се надлежнима јаве уколико примете  било какве тегобе.

Током протеклог  викенда кoл центри Опште медицине, Педијатрије, кoл центар Амбуланте референтне за борбу против Ковид-а 19 у Новом Селу, радили су  од 7-22 сата а долазака је према речима др Малићанин, све мање. Неопходне опреме има довољно, а стиже сваког понедељка.

A.C.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial