Skip to content

Document Header

Кабаре Три даме на Тргу културе

Кабаре Три даме на Тргу културе published on

„Цимет и ванила“ је веома атрактивна савремена комедија о „сусрету“ три жене и три погледа на свет, како актерке кажу, објективна мишљења.Cimet i vanila e

Вечита тема која њих спаја су мушкарци, мушко – женски свет и у овом контексту популарне песме 70 – тих година. Кроз призму музике и песама тог романтичарског доба њих три, свака из свог угла, причају о својим искуствима и себи. Три у потпуности различите жене спаја једно кабаретско вече у којем „спонтано“, уз клавирску пратњу певају, причају и наздрављају савременим мушкарцима. Публика у Врњачкој Бањи била је у прилици да 26. јула ову представу види на отвореном, на Тргу културе.

Веца, жена која је у савршеном браку са човеком са којим баш на то вече кабареа слави годишњицу брака, приша о свом искуству, женама које су срећне у браку, мајкама, једном кућном и породичном свету у којем преовладава хармонија и домаћински дух. Маца, стјуардеса, жена авантуристичког и неухватљивог духа, трострука удавача, хвали се својим неубичајеним начином живота и дели савете женама којима је то најмање потребно. Цеца, медицинска радница на урологији, неудата, у хистерији да пронађе тог неког савршеног човека за живот, растрзана између природе посла и романтичарског погледа на свет, прича о својим високим критеријумима несвесна да тако не може наћи мушкарца о којем сања.

У прелепим црвеним хаљинама њих три причају о савременим проблемима данашњих жена, духовитим опаскама засмејавају публику и у форми сценског дијалога певају песме познате публици„Љубав и мода, Београд, Лилихип, Само једном се љуби, Мансарда, Жути бикини, Све њене јесени су тужне, Почнимо љубав испочетка…

Текст „Цимет и ванила“  је написала и режирала Весна Станковић, која и игра у представи. Осим ње ту су и Вања Милачић и Милица Јанкетић. Пијаниста је Јован Стаматовић Карић који такође доприноси шарму ове представе.

Публика је глумице наградила салвама смеха и аплаузима на отвореној сцени јер глумице на деликатан начин испровоцирају публику да постане учесник представе.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial