Skip to content

Document Header

„Кад разумем, ја и умем“- пројекат тима ОШ „Младост“

„Кад разумем, ја и умем“- пројекат тима ОШ „Младост“ published on

Тим основне школе „Младост“  из Врњачке Бање у саставу директор Игор Дрманац, психолошкиња Тијана Симоновић  и професорка разредне наставе Јелена Чеперковић, учествовали су на семинару „Изазови интеркултуралног учења и наставе“, који је почетком године расписао конкурс за доделу грантова.Projektni tim OS Mladost i predstavnici EHO

Eкуменска хуманитарна организација (ЕХО) је током јануара расписала конкурс за доделу грантова, који ће се реализовати у оквиру пројекта ЕХО, а за школе које су имале свог прeдставника на семинару „Изазови интеркултуралног учења и наставе“.

Директор Игор Дрманац, психолог Тијана Симоновић   и професор разредне наставе Јелена Чеперковић радили су на пројекту под називом “Кад разумем, ја и умем“  којим су у име ОШ “Младост“, конкурисали код Екуменске хуманитарне организације са седиштем у Новом Саду. Пројектом су обухваћене радионице за децу седмог и осмог разреда, обука вршњачких едукатора и ликовни конкурс за ученике од првог до осмог разреда поводом „Светског дана културне разноликости за дијалог и развој“. У ОШ „Младост“ биће одржана изложба ученичких радова 21.маја. Пројекат је одобрен од стране ЕКУМЕНСКЕ ХУМАНИТАРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ. Додељена су средства у висини од 104.730,00 динара за реализацију радионица, куповину пројектора, пројекционог платна, флип чарт табле за опремање савремене библиотеке и простора за извођење радионица.

Рад су процењивали Ана Бу, ауторка и реализаторка акредитоване обуке „Изазови интеркултуралног учења и наставе“, Јелена Криш Пигер, Покрајински секретаријат за образовање управу и националне мањине, Љиљана Симић, сарадник за инклузивно образовање у Министарству просвете, Тања Стојковић, кординаторка пројекта у ЕХО-у.

Одбор за доделу грантова једногласно је одлучио да подржи десет образовних установа међу којима је и ОШ „Младост“ Врњци.

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial