Skip to content

Document Header

“Калиопе Аустрија – жене у друштву, култури и науци”

“Калиопе Аустрија – жене у друштву, култури и науци” published on

У сарадњи Замка културе- Културни центар Врњачка Бања и Аустријског културног форума организована је документарна изложба „Калиопе Аустрија“, посвећена борби жена за једнакост, равноправност…kaliope izložba

У петак 10. фебруара 2017. године са почетком  у 18 часова, у Замку културе биће отворена документарна изложба “КАЛИОПЕ АУСТРИЈА  – ЖЕНЕ У ДРУШТВУ, КУЛТУРИ И НАУЦИ“ Аустријског културног форума у Београду. Аутор текста и истраживања је историчар уметности Стефан Куценбергер, а дизајн и продукцију је радио Мартин Тумбергер.

Формирајући хронолошки лук од 19. до 21. века, ова документарна поставка „бави се животним причама аристократкиња, уметница, домаћица салона, научница, активисткиња за женска права, политичаркама, глумицама, музичким уметницама и редитељкама, указујући на универзалну тему борбе за еманципацију, са свим победама и поразима који су уз њу ишли. Од чежње за слободом у времену бидермајера до нашег 21. века много тога је постигнуто. Али се, такође, јасно види да истинска једнакост тек треба да се постигне и да заиста много тога тек треба да буде урађено на том пољу“.

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial