Skip to content

Document Header

КАМЕРНИ ТРИО И КЛАВИРСКИ ДУО У ЗАМКУ БЕЛИМАРКОВИЋ

КАМЕРНИ ТРИО И КЛАВИРСКИ ДУО У ЗАМКУ БЕЛИМАРКОВИЋ published on

У оквиру манифестације „Музеји за 10“,14. маја у Замку Белимарковић одржан је концерт студената из класе Драгане Ђорђевић са Факултета уметности у Нишу. Наступио је камерни трио који чине: Лазар Јовановић, виолина, Даница Илић, флаута и Данило Ђокић, клавир. Гост концерта је  клавирски дуо Ивана Бабовић и Нина Станојевић.

Концертна активност студената у класи проф. мр Драгане Ђорђевић веома је богата. Ту су многобројни наступи на готово свим манифестацијама у организацији ФУ, као и наступи у организацији Скупштине Града Ниша и Универзитета у Нишу. Ово студенти носиоци су награда са многих међународних такмичења у земљи и иностранству. Носиоци су и многих позитивних критика са фестивала и такмичења из области камерне музике.

На концертном репертоару камерног трија нашло се „Пет комада“ руског композитора Дмитрија Шостаковича као и „Тро соната“ немачког барокног композитора Георга Фридриха Хендла. Клавирски дуо поклонио је врњачкој публици Бахов „Рондо“, Сметанину „Влтаву“ и Дворжакове „Славонске плесове“. Публика није штедела аплауз да награди талентоване младе уметнике.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial