Skip to content

Document Header

КАМПАЊА ДОНИРАЊА КОСЕ „ДАЈ СНАГУ“ ОБОЛЕЛИМА

КАМПАЊА ДОНИРАЊА КОСЕ „ДАЈ СНАГУ“ ОБОЛЕЛИМА published on

Женски центар „Милица“, уз подршку компаније „Делез Србија“, 1. марта ове године покренуо је кампању „Дај снагу“, усмерену на оснаживање жена оболелих од рака дојке, које су у процесу хемиотерапије изгубиле косу и које могу  да се пријаве за добијање перика од природне косе.

Тим поводом је 19. августа, посредством у комуникацији, Врњчанина Драгана Гагија Богдановића, природну косу донирала и Јелена Крунић, позната учесница „ријалити“ програма и на известан начин „инфлуенсерка“ јер има око  90 хиљада на „Јутјубу“ и око 50 хиљада пратилаца на  свом „Инстаграм“ профилу, Управо на „Инстаграму“ је и покренула акцију прикупљања природне косе, коју су поред жена и фризерских салона донирали и мушкарци. У „Женски центар Милица“ до сада су стигле пошиљке од 4, 5 и 10 килограма и планирано је да се направи око 40 перика.

Губитак косе код жена спада у један од најтежих и најемотивнијих тренутака у фази хемиотерапије. Идеја ове кампање је да се пружи снага женама и обезбеди лакши пролазак кроз овај тежак животни период прикупљањем природне косе од донатора. Перике од природне косе сматрају се најквалитетнијим, јер је израда у потпуности ручна и „удобније су“ и веродостојније у односу на синтетичке.    Кампања „Дај снагу“ је најбоље што можемо да учинимо и помогнемо женама да јако, храбро и одлучно победе, са осмехом на лицу, рекла је Весна Бонџић, која је и основала „Женски центар Милица“ 2010. године ради унапређења квалитета живота и здравља жена. Задатак овог Центра је пружање психолошке подршке оболелима од карцинома и њиховим породицама као и помоћ при превазилажењу проблема са којима се суочавају оболели током лечења. Рад Центра обухвата и  едукација становништва о важности превенције и ране дијагностике у борби против карцинома.

С.Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial