Skip to content

Document Header

Кампања МУП-а “Стоп породичном насиљу”

Кампања МУП-а “Стоп породичном насиљу” published on

Министарство унутрашњих послова Републике Србије спровело је акцију „Стоп породичном насиљу“, 6. децембра, на Платоу код „Врапца“ у оквиру кампање „16 дана активизма против насиља над женама“.stop nasilju

Циљ кампање је превентивни. Припадници Полицијске управе Краљево, односно Полицијске станице Врњачка Бања, делили су грађанима флајере са поруком „Заједно спречимо насиље у породици“.

Насиље у породици може се пријавити Полицији и то, доласком у просторије Полицијске станице или позивом на телефон 036-192, у било које време. Центру за социјални рад може се пријавити насиље у породици, у просторијама Центра или позивом на телефон 036-611-120 у времену од 7 до 15 часова, а здравственој установи насиље се може пријавити одласком код изабраног лекара или позивом на телефон Хитне службе 036-194.

Закон о спречавању насиља у породици који је ступио на снагу 1. јуна ове године донео је значајне новине. Њиме се, поред надлежних институција, полиције, судова и тужилаштава, свако обавезује да пријави насиље у породици, уколико има таква сазнања.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial