Skip to content

Document Header

Ката и Петра прве бебе у 2018. години

Ката и Петра прве бебе у 2018. години published on

Првог јануара 2018. године у краљевачком породилишту рођене су две Врњчанке: Ката и Петра, како сазнајемо из Службе поливалентне патронаже, од Наташе Ђукић, главне сестре Патронаже. Андријана Стојковић (1987), из Врњачке Бање, породила се царским резом и на свет донела малену Кату, док је Кристина Стојнић, из Липове, родила кћер Петру.Prva beba u Novoj god.

Посетили смо породицу Стојковић која је добила најлепши новогодишњи дар. Сазнајемо да је у 11 сати, мама Андријана родила  девојчицу тешку 2.850 g, дугачку 52 cm. Тата Бранимир (1983) не крије своје задовољство што је постао отац малене лепотице. Посебном срећом зрачи „велика“ сека Јулија која има четири и по године и која је главна мамина помоћница у неговању бебе.Prva beba u Novoj godini E

Последњих година врњачку Општину прати тренд опадања броја новорођених беба. Пре петнаестак година статистика бележи и око 400 беба на годишњем нивоу, док је нпр. 2016. године рођено 190 беба, а 2017. године тај број је незнатно смањен на 187 беба. Лепа је вест да су у новембру и децембру прошле године три породице богатије са близанцима.

Служба  у којој раде четири патронажне сестре са вишом школом максимално се труди да обучи будуће маме за негу детета. За младе маме и новорођенчад посебан значај има неколико посета патронажних сестара по изласку из породилишта.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial