Skip to content

Document Header

Киша против љубитеља мотора и добре музике

Киша против љубитеља мотора и добре музике published on

Овогодишњи трећи по реду Мото рок феста је због лоших временских услова сведен силом прилика на свега један, и то први од три предвиђена дана.moto fest 1

Иако су неповољне временске прогнозе мимоишле бајкере и Врњачку Бању у петак, 6. јула, киша је током ноћи ипак пала и то у мери да је даљи ток Мото рок феста отказан. Добра вест је да ће се предвиђени наступ групе С.А.Р.С. ипак догодити током лета у нашем граду у термину који ће накнадно бити објављен.

Први и стицајем тмурних временских околности једини дан овогодишњег Мото рок феста  је обележио наступ Ђорђа Давида и његове пратеће групе Death Saw. Уместо најављених гостију из Босне, групе Кругови у житу који нису могли да наступе овогодишњи скуп љубитеља двоточкаша је отворио врњачки састав Locomotion. Енергична рок свирка уходана на редовним клупским наступима је добро зазвучала и на великој бини, а након њих уследио је наступ Рок Аранжмана. Реч је о новој групи на овдашњој музичкој сцени, али састављеној од искусних музичара из више врњачких рок састава. Измењене и доста жестоке верзије хитова из осамдесетих који су задирали и у поп су звучале можда и боље него на премијерном наступу испред Рибље Чорбе, почетком маја месеца.moto skup 1

Мада киша није пала, чега су се прибојавали и организатори и публика, посета је остала врло скромна. Томе је кумовало више фактора, попут лоших временских најава, дешавање више атрактивних манифестација истовремено у нашем граду, те чињенице да део заинтересоване публике није био сигуран наплаћује ли се ове или не улаз на Мото рок фест попут прошле године.  Њихов наступ је био професионалан и уходан, као да наступају пред неколико хиљада посетилаца. Највећим делом се заснивао на песмама Генерације 5 у којој је током деведесетих Ђорђе Давид певао и по чему га публика очигледно највише и препознаје. Као и у случају недавног гостовања Марије Шерифовић, публика је могла да чује и доста обрада и то у овом случају Екатарине Велике, групе Time, Deep Purple-a и Jimi Hendrixa.

И када се очекивало да ће друго вече донети пуно бољу посету јер је С.А.Р.С. један од најпопуларнијих овдашњих састава, дошло је до великих падавина које су прво довеле у питање, а затим и потпуно отказале даље одржавање мото скупа.

Остаје да се надамо да ће временске прилике бити наклоњеније многобројним манифестацијама и програмима које нас очекују овог лета.

 

М.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial