Skip to content

Document Header

Колекција “Азбука” Наташе Жупац награђена овацијама у Милану

Колекција “Азбука” Наташе Жупац награђена овацијама у Милану published on

На једном од најважнијих модних догађаја у свету, Миланској недељи моде, која је одржана од 19. до 25. септембра, захваљујући Serbia Fashion Week-u, наша земља је имала чак три представнице, а једна од њих је и Врњчанка Наташа Жупац.

Наташа Жупац
Наташа Жупац

У оквиру платформе Mad Mood, дизајнерека из Врњачке Бање, 24. септембра 2018. године, у велелепоном здању Palazzo Turati via dei Meravigli, представила је своју колекцију “Азбука”, за коју је инспирацију нашла у традиционалној српској ношњи.

“Фасцинираност богатством детаља, веза и ручног рада народне ношње је оно што ме је нагнало да истражујем нашу културу и умеће израде костима. Колекција је спој давних времена и садашњег тренутка, сачињена од савремених костима замишљених кроз еволуцију традиционалне ношње, кроз ново време и нове генерације. Мислим да сам на овој колекцији радила читав живот и да ми је увек била пред очима, само је чекала тренутак да сазри и угледа светлост дана “, истиче Жупац.

Креације базиране на нашем културном наслеђу, представљене су на ревији коју су пратили етно звуци Слободана Тркуље. Колекција вечерњих хаљина плаве, црне и бордо боје, израђене углавном од  чипке, богате везом и детаљима карактеристичним за народну ношњу и српску традицију, по мишљењу присутних новинара била је најбоља која је приказана тог дана на платформи “Mad Mood” током Миланске недеље моде.

„Све је протекло феноменално и ја сам одушевљена реакцијама. Захваљујући ‘Serbia Fashion Week’, у Милану сам се представила колекцијом “Азбука”, која је инспирисана драгоценим примерком традиционалне градске ношње који је припадао мом деди. Желела сам да бар на трен оживим богату српску традицију, културу и умеће израде костима“, рекла је Наташа Жупац.

Наташа ће ову колекцију приказати и на Serbia Fashion Weeku, јединој лиценцираној Недељи моде у Србији и највећем модном догађају у Југоисточној Европи, који ће бити одржан од 21. до 26. новембра, уз учешће преко више од  50 креатора из целог света.

С.У

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial