Skip to content

Document Header

Колекција “Азбука” Наташе Жупац награђена овацијама у Милану

Колекција “Азбука” Наташе Жупац награђена овацијама у Милану published on

На једном од најважнијих модних догађаја у свету, Миланској недељи моде, која је одржана од 19. до 25. септембра, захваљујући Serbia Fashion Week-u, наша земља је имала чак три представнице, а једна од њих је и Врњчанка Наташа Жупац.

Наташа Жупац
Наташа Жупац

У оквиру платформе Mad Mood, дизајнерека из Врњачке Бање, 24. септембра 2018. године, у велелепоном здању Palazzo Turati via dei Meravigli, представила је своју колекцију “Азбука”, за коју је инспирацију нашла у традиционалној српској ношњи.

“Фасцинираност богатством детаља, веза и ручног рада народне ношње је оно што ме је нагнало да истражујем нашу културу и умеће израде костима. Колекција је спој давних времена и садашњег тренутка, сачињена од савремених костима замишљених кроз еволуцију традиционалне ношње, кроз ново време и нове генерације. Мислим да сам на овој колекцији радила читав живот и да ми је увек била пред очима, само је чекала тренутак да сазри и угледа светлост дана “, истиче Жупац.

Креације базиране на нашем културном наслеђу, представљене су на ревији коју су пратили етно звуци Слободана Тркуље. Колекција вечерњих хаљина плаве, црне и бордо боје, израђене углавном од  чипке, богате везом и детаљима карактеристичним за народну ношњу и српску традицију, по мишљењу присутних новинара била је најбоља која је приказана тог дана на платформи “Mad Mood” током Миланске недеље моде.

„Све је протекло феноменално и ја сам одушевљена реакцијама. Захваљујући ‘Serbia Fashion Week’, у Милану сам се представила колекцијом “Азбука”, која је инспирисана драгоценим примерком традиционалне градске ношње који је припадао мом деди. Желела сам да бар на трен оживим богату српску традицију, културу и умеће израде костима“, рекла је Наташа Жупац.

Наташа ће ову колекцију приказати и на Serbia Fashion Weeku, јединој лиценцираној Недељи моде у Србији и највећем модном догађају у Југоисточној Европи, који ће бити одржан од 21. до 26. новембра, уз учешће преко више од  50 креатора из целог света.

С.У

Please follow and like us:

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial