Skip to content

Document Header

Коло српских сестара у кабинету председника Ђуровића

Коло српских сестара у кабинету председника Ђуровића published on

Председник општине Бобан Ђуровић примио је 27. jула у свом кабинету представнице Кола српских сестара, председницу Хилду Живковић и чланицу Сашу Катић, као и Слободана Дишовића секретара ОО Црвени крст.Kolo u Kabinetu

Била је то прилика да Хилда Живковић уручи председнику симболични кључ од резбареног дрвета са поруком да чува Врњачку Бању. Кључ је израдила иконописачка радионица „Херувими“ која тренутно ради на рестаурацији манастира Прохор пчињски.

Хилда је укратко упознала председника са манифестацијама које Коло српских сестара традиционално организује, као и са дугогодишњим радом.

– Коло сваке године организује Светосавски базар етно културе и стваралаштва у Купатилу СБ „Меркур“, за Цвети организује културно уметнички програм и свака је година посвећена неком од наших великана. Oва година посвећена је Николи Тесли. Посебно ове године, Коло је симболично, на дан Цвети предало кључ за председника са жељама да нам чува Бању господину Слободану Дишовић са намером да кључ уручи лично председнику. За Васкрс,  као и сваке године,  изношено је на Променаду велико јаје од 2,5 м, а други дан Васкрса чланице традиционално,  уз културно уметнички програм у бањској Болници болесницима деле јаја и колаче. „Видовданско предвечерје“ организовано је као и увек у старој бивети „Језеро“ у предивном амбијенту галерије слика, уз културно уметнички програм и представљање младих уметника. Ове године веома емотиван наступ имали су и чланови удружења УРДОУР са перформансом „Биљана платно белеше“. За 17. септембар предвиђена је Академија поводом обнове манастира Сасе у Републици Српској са 60 учесника. Да напоменемо, прошле године манастиру смо даривале 600 вредних књига, сакупљених по школама Врњачке Бање и Трстеника и библиотекама.

У априлу смо посетили породицу Томић у Подунавцима и однели им помоћ у храни. Идеја ми је била да се направи „Банка хране“ од намирница из наших маркета којима рок истиче за пар недеља. Многима којима је храна потребна, а ми имамо списак тих људи, ове намирнице значиле би пуно, рекла је Хилда Живковић.
-Хвала што постојите и што на овај начин одржавате традицију и дајете неке вредности и нама и младим генерацијама. Ми што можемо као општина, све ћемо учинити. Хвала вам на овом кључу, рекао је Ђуровић и изнео идеју да би „Банка хране“ могла да се формира у „Темпу“ нпр. где би купци имали могућност да донирају по један купљени артикл и да се то прикупља на месечном нивоу.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial