Skip to content

Document Header

КОМПАНИЈА „PWW“ ДОО НИШ ПОКЛОНИЛА КАМИОН СМЕЋАР

КОМПАНИЈА „PWW“ ДОО НИШ ПОКЛОНИЛА КАМИОН СМЕЋАР published on

Компанија „PWW“ доо Ниш донирала је врњачкој Општини, односно предузећу „Бањско зеленило и чистоћа“ камион смећар вредан око 30.000 евра. Уговор о донацији, 26. септембра, у Кабинету председника општине, свечано су потписали Слободан Цветковић, генерални директор „PWW“ доо Ниш и Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања у присуству директора Компаније Ненада Вуловића и Ненада Антића, народног посланика Војислава Вујића, председника СО В. Бања Ивана Радовића и Небојше Ристића директора ЈКП „Бањско зеленило и чистоћа“. Овај састанак био је и прилика да се започну разговори о могућем моделу сарадње и најприхватљивијем дугорочном решењу санитарног депоновања комуналног отпада за врњачку Општину.Donacija smecara e

Председник општине захвалио се људима који су посредовали и учествовали у донацији која је дошла баш тамо где је и најпотребнија.

С обзиром да је наше новоосновано Јавно комунално предузеће у развоју и да сама комунална делатност треба да добије један већи степен изградње, ми у овом тренутку оснажујемо ово наше предузеће.

Захваљујем се нашем посланику Војиславу Вујићу који је направио контакт и посредовао, и људима који су папиролошки тај део наставили, председнику СО Ивану Радовићу и начелнику Општинске управе Славиши Пауновић, што је резултирало да већ од сутра нашим одлукама у дворишту нашег ЈКП буде ово возило.

Оно што јесте наша идеја и циљ, то је модернизација и стављање у функцију ове делатности, да ћемо у будућности проширити нашу сарадњу и наше неке облигационе односе, како би у једном тренутку резултирали да стандард који сте ви поставили у многим градовима у Србији буде једном успостављен и у нашој општини, рекао је Ђуровић у свом обраћању предствницима компаније „PWW“.

Ја сам стицајем околности кроз неке делегације у којима сам имао прилике да будем у Бечу у Аустрији и у седишту једне велике компаније која се бави прикупљањем, складиштењем и прерадом отпадног материјала упознам Слободана Цветковића који је задужен за Србију. Седиште ове компаније се налази у Нишу. Мислим да су тренутно водећи у Србији по питању ових послова. Успео сам да направим добар контакт и кроз неколико финих разговора, уз чињеницу да је господин Цветковић један део живота провео у Врњачкој Бањи и да можемо да кажемо и да је наш суграђанин, успео сам да ту причу заокружим и да данас овде Цветковић председнику општине уручује кључеве једног озбиљног возила које ће нашем комуналном предузећу олакшати делатност, изјавио је Војислав Вујић, народни посланик.

Ми имамо једанаест година успешног рада иза нас. Радимо у 15 општина. Ово је почетак наше сарадње. Драго ми је да наша компанија је у могућности да помогне граду, да мало побољша комуналне услуге. Врњачка Бања би требало да одлаже отпад на санитарне депоније. Ми стојимо на располагању да дамо могуће идеје и решења.

Камион који смо донирали је стар непуних осам година, шасија је фабриката волво, надградња је немачке компаније „Штумер“. То је један савремени врхунски камион који има одличне капацитете , 22 кубика отпада може да сакупи. Вредан је око 30.000 евра, рекао нам је директор Цветковић.

М.Ст.Ј.

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial