Skip to content

Document Header

КОНЦЕРТ „МОСТОВИ“

КОНЦЕРТ „МОСТОВИ“ published on

ДУЕТ СОПРАНА ОЧАРАО ПУБЛИКУ

Мирјана Давинић и Анђелка Јанковић, сопрани, уз клавирску пратњу Вере Радисављевић приредиле су диван концерт „Мостови“ 15. априла у Замку културе за врњачку публику. Бисерни гласови, младост и лепота испунили су салон Замка. „Дует цвећа“ из Делибесове опере „Лакме“ дочарао је публици најлепше цветове на свету, а на концертном репертоару нашли су се и дуети Грофице и Сузане из Моцартове опере „Фигарова женидба“ и Росинијев „Дует мачака“, као и арије које су младе уметнице солистички извеле: арија Клеопатре из Ханделове опере „Јулије Цезар у Египту“, Рите из Доницетијеве опере „Рита“, Елене из Вердијеве опере „Сицилијанске вечери“, Русалке из Дворжакове опере „Русалка“…

Маријана Давинић завршава Факултет уметности у Нишу у класи проф. Виолете Панчетовић Радаковић. Дипломира са највишом оценом у класи проф. Катарине Симоновић Иванковић код које и мастерира. Активно учествује на мастер курсевима емеритус проф. Р. Бакочевић, Љ. Грос Поповић, М. Мијановић и Д. Бижића. Добитник је бројних награда на домаћим и иностраним такмичењима из соло певања, камерне музике и упоредног клавира. Солиста је Академског и Женског хора СКЦ-а у Нишу са којима је наступала у земљи и иностранству, а посебно запажен наступ остварила је са тенором Робертом Алањом на Европском фестивалу у Вроцлаву. Сарађивала је са познатим диригентима и редитељима.

Анђела Јанковић академске студије завршава на ФМУ „Св. Кирил и Методиј“ у Скопљу на Одсеку соло певања у класи примадоне македонске опере и балета, проф. Весне Гиновске Илкове. Мастер студије соло певања завршава на ФУ у Нишу у класи проф. Катарине Симоновић Иванковић. Добитница је неколико награда и полазник бројних курсева. Ради као професор соло певања у МШ „Стеван Мокрањац“ у Врању и у свом педагошком раду са ученицима постиже успехе – награде на републичким, међународним такмичењима и фестивалима.

Вера Радисављевић била је студент ФУ у Нишу где је дипломирала под мњенторством проф. Јованке Аранђеловић, а мастер академске студије завршила је у класи проф. Стевана Спалевића. Наступала је на такмичењима у Србији, Македонији и Италији на којима је постигла одличне резултате. Усавршавала се на мајсторским курсевима еминентних пијаниста и педагога. Ради у НМШ „Корнелије Станковић“ у Трстенику.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial