Skip to content

Document Header

Концерт освојио публику

Концерт освојио публику published on

Посетиоци Замка културе били су у прилици да 25. јуна у вечерњим сатима присуствују сјајном концерту који су Бањи приуштиле Мубера Маџовић Шкријељ, сопран и Сања Пантовић, пијанисткиња.Sopran Mubera E

Концертни репертоар био је разноврстан: од Берштајна и Гершвина до Маринковића, Рајичића, Пучинија… Дугим аплаузом публика је измамила бис.

Мубера Маџовић Шкријељ завршила је Вишу медицинску школу у Турској, Факултет за руски језик и Факултет уметности у Приштини, Одсек соло певање у класи професора: Олге Корољкове, Јасне Шаиновић, Воје Спасића и Милана Нешића. Освајала награде на такмичењима и фестивалима. Има преко педесет наступа и неколико солистичких концерата. Ради као професор музичке културе у Новом Пазару и сарадник је Интернационалног универзитета у Пaзару.

Сања Пантовић дипломирала је на ФМУ у Београду у класи проф. Зоре Михајловић. Одржала је низ концерата и наступа у функцији солисте, камерног музичара и клавирског сарадника. На Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу предаје методику наставе клавира и Клавирску музику у звању ванредног професора.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial