Skip to content

Document Header

Концерт у Замку културе: Ефектан наступ Бојане и Милице

Концерт у Замку културе: Ефектан наступ Бојане и Милице published on

Замак културе испунили су звуци виолине и клавира 1. октобра. Ефектан наступ младих уметница Бојане Ђоловић (виолина) и Милице Предолац (клавир) оставио је снажан утисак на бројну публику која је са великим уживањем пратила концерт.konc. milice i bojane e

Концерт је отворила композиција „Меrcy“ Макса Рихтера. У наставку љубитељи класичне музике слушали су „Сонату за виолину и клавир“ Едварда Грига, док је завршница концерта била резервисана за композиције Арво Парта „Spiegel im spiegel“ и „Fratres“.

Бојана Ђоловић виолину почиње да учи у класи проф. Анушке Николић. Основне и мастер академске студије завршила је на Факултету уметности у Нишу у класи проф. Јована Богосављевића.

Била је концерт мајстор Симфонијског оркестра младих Србије и Симфонијског оркестра ФУ из Ниша и камерног оркестра „Concertarte“ са којим је наступала и као солиста под диригентском палицом Милене Ињац и Јаниса Адамидиса (Грчка). У театру „Верди“ у Милану изабрана је за концерт мајстора оркестра основаног 2011. године. Била је вишегодишњи члан оркестра „Buxtehude“ (Немачка). Оснивач је камерног ансамбла „Bliss“ као и првог Фестивала камерне музике у Нишу. Запослена је у Нишком симфонијском оркестру на позицији првих виолина, а ангажована је и у МШ „Фортепиано“ у Нишу.

Милица Предолац средњу музичку школу уписује у Краљеву у школи „Стеван Мокрањац“, а завршава у еограду у истоименој школи у класи проф. Милице Васиљевић Бисенић. Уписује клавир на ФМУ у Београду у класи проф. Ненада Радића, у чијој класи остаје до краја мастер студија. Више пута наступа у земљи као солиста и у склопу камерних састава – Задужбина Илије М. Коларца, ДКЦ, СКЦ, Фестивал А и Piano City у Новом Саду. Активан је члан и један од оснивача камерног ансамбла „Bliss“ са којим учествује у реализацији првог Фестивала камерне музике у Нишу. Тренутно је запослена као музички сарадник у Балетској школи „Лујо Давичо“ у Београду.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial