Skip to content

Document Header

Концерт у Замку: сентиментални сусрет са Драганом и Бојаном

Концерт у Замку: сентиментални сусрет са Драганом и Бојаном published on

Песмама Владимира Ђорђевића Шано душо, Џанум на сред село, Marije bella почео је диван концерт за одабрану публику у Замку културе 13. јуна.Koncert Bulatovic e

Интерпретирао их је шармантни контратенор Бојан Булатовић у пратњи сјајне пијанисткиње Драгане Димић која је извела и соло композиције Исидора Бајића, Исидоре Жебељан и Франсиса Пуленка.

Из великог опуса академика Исидоре Жебељан публика је била у прилици да чује Арнолфову песму из Молијерове позоришне представе „Школа за жене“ као и Невестину песму бр. 1 из позоришне представе „Невеста од ветра“. Завршница концерта припала је композицијама Рејналда Хана (Клорис и Драгоцени тренутак) и Сентименталном сусрету Леа Фереа, а на бис публика је чула Шашаву песму Константина Бабића.

Драгана Димић дипломирала је на ФМУ у Скопљу, у класи проф. Јасмине Чакар. Наступа као солиста и као члан клавирског ВД дуа, а сарађивала је и са великим бројем реномираних уметника. На Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу ради као ванредни професор на Катедри за клавир.

Бојан Булатовић дипломирао је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, на Одсеку за соло певање, у класи проф. мр Марине Трајковић Биџовски. Добитник је стипендије из Фондације  „Davis Peace Project“ из Њујорка за мајсторски курс у Шарошпотоку. Као солиста хорова наступао у Португалији, Шпанији, Француској, Италији, Мексику, Русији… У опери дебитовао је 2013. године са улогом Чаробнице у Персловој опери „Дидо и Енеј“ у Народном позоришту у Београду, а снимио је и трајне записе Хендлове опере „Орландо“-

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial