Skip to content

Document Header

КОНЦЕРТ ВРЊАЧКИХ ФЛАУТИСТА

КОНЦЕРТ ВРЊАЧКИХ ФЛАУТИСТА published on

У сарадњи са Центром за децу и омладину Врњачка Бања МШ „Корнелије Станковић“ из Трстеника организовала је 29. јануара у Народној библиотеци „Др Душан Радић“ концерт флаутиста из Врњачке Бање.koncert flaute u vrnjackoj banji

Милица Апостолов, Алекса Радичевић, Огњен Свилановић, Милица Николић, Кристина Видаковић, Лана Михајловић, Марија Васовић, Ана Станковић, Мина Прокић (клавир), Тамара Вукчевић, Јована Мандић, Анита Трнавац, Јован Крстић, Марија Нешић, Анђелија Николић, Милица Живковић и Јања Нешић, ученици Музичке школе у Трстенику у класи проф. Јелене Бранковић показали су публици да су напредовали у учењу флауте.

Професор Милош Милутиновић припремио је наступ ученика у тачкама камерне музике.

– Омогућили смо им простор у Врњачкој Бањи, иначе су ученици МШ „Корнелије Станковић“ из Трстеника, школе која броји 349 ученика. Ученици су јако талентовани и вредни и често приређују моменте попут овог вечерас у смислу да покажу то што су радили претходних месеци. Иду често и на такмичења, прошле године су имали завидан број награда. Прошле године смо имали предиван хор флаута који је водила Милица Арсенијевић. Овај хор је био врло запажен и имао је пуно позива да наступа, рекла нам је Татјана Тодоровић, директор трстеничке Музичке школе.

– Ја сам јако задовољна са децом из Врњачке Бање, посебно зато што сам овде од новембра месеца прошле године, мењам Милицу Арсенијевић, како ми радимо, како се дружимо и како она прихватају моје сугестије. Деца су добра, васпитана, послушна и јако, јако музикална и када су деца таква, онда није тешко радити са њима, рекла нам је Јелена Бранковић.

– МШ из Трстеника у Врњачкој Бањи функционише већ пет година. Сарадња Музичке школе и Центра за децу и омладину омогућила је врњачкој деци да похађају часове у просторијама Центра и да избегну стално путовање до Трстеника. То је разлог што велики број деце из В. Бање похађа ову школу. У току ових година ова деца су наступала пред ученицима основних школа у В. Бањи, а имали су и запажене наступе пред гостима из иностранства у оквиру Програма Youth in action и пред Норвежанима, казала нам је Валентина Крстић, координатор Центра за децу и омладину из Врњачке Бање.

М.Ст.Ј. 

АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У РСОВЦИМА

Месни одбор Црвеног крста Врњачке Бање у Рсовцима је 29. јуна организовао акцију добровољног давања крви са Заводом за трансфузију крви из Крагујевца. Лето је управо период када су потребе за крвљу веће, а даваоце је теже организовати па је тим пре значај ове акције још већи.

За учешће у акцији пријавила су се 32 добровољна даваоца од којих је четворо враћено из здравствених разлога. Прикупљено је 28 јединица крви, а међу њима нашле су се и ретке крвне групе као што је нулта негативна. Као гост из суседне Липове, крв је дао Саша Грковић, члан Општинског већа.

По завршетку акције, за све добровољне даваоце и активисте Месног одбора и представнике Црвеног крста организован је захвални ручак у Ресторану „Врабац“. Све похвале заслужују чланови Месног одбора Црвеног крста Рсовци, а то су: Зоран Бонџић, Ђорђе Ђукић, Александар Гашић, Драган Радовић, Верољуб Бисерчић и др.

Како сазнајемо од Слободана Дишовића, из Црвеног крста, неколико дана раније, 23. јуна Друштво добровољних давалаца крви „92“ Полицијске управе у Краљеву, у сарадњи са Црвеним крстом Краљево и Службом за трансфузију крви Клиничког центра Крагујевац, организовало је акцију добровољног давања крви у великој сали у приземљу зграде Полицијске управе у Краљеву. Сакупљено је укупно 118 јединица крви. У овој акцији учествовало је 16 припадника ПУ из Врњачке Бање, а акцију је помогла и Општинска организација Црвеног крста Врњачка Бања.

М.В.

Please follow and like us:

Please follow and like us:

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial