Skip to content

Document Header

КОНЦЕРТ ВРЊАЧКИХ ФЛАУТИСТА

КОНЦЕРТ ВРЊАЧКИХ ФЛАУТИСТА published on

У сарадњи са Центром за децу и омладину Врњачка Бања МШ „Корнелије Станковић“ из Трстеника организовала је 29. јануара у Народној библиотеци „Др Душан Радић“ концерт флаутиста из Врњачке Бање.koncert flaute u vrnjackoj banji

Милица Апостолов, Алекса Радичевић, Огњен Свилановић, Милица Николић, Кристина Видаковић, Лана Михајловић, Марија Васовић, Ана Станковић, Мина Прокић (клавир), Тамара Вукчевић, Јована Мандић, Анита Трнавац, Јован Крстић, Марија Нешић, Анђелија Николић, Милица Живковић и Јања Нешић, ученици Музичке школе у Трстенику у класи проф. Јелене Бранковић показали су публици да су напредовали у учењу флауте.

Професор Милош Милутиновић припремио је наступ ученика у тачкама камерне музике.

– Омогућили смо им простор у Врњачкој Бањи, иначе су ученици МШ „Корнелије Станковић“ из Трстеника, школе која броји 349 ученика. Ученици су јако талентовани и вредни и често приређују моменте попут овог вечерас у смислу да покажу то што су радили претходних месеци. Иду често и на такмичења, прошле године су имали завидан број награда. Прошле године смо имали предиван хор флаута који је водила Милица Арсенијевић. Овај хор је био врло запажен и имао је пуно позива да наступа, рекла нам је Татјана Тодоровић, директор трстеничке Музичке школе.

– Ја сам јако задовољна са децом из Врњачке Бање, посебно зато што сам овде од новембра месеца прошле године, мењам Милицу Арсенијевић, како ми радимо, како се дружимо и како она прихватају моје сугестије. Деца су добра, васпитана, послушна и јако, јако музикална и када су деца таква, онда није тешко радити са њима, рекла нам је Јелена Бранковић.

– МШ из Трстеника у Врњачкој Бањи функционише већ пет година. Сарадња Музичке школе и Центра за децу и омладину омогућила је врњачкој деци да похађају часове у просторијама Центра и да избегну стално путовање до Трстеника. То је разлог што велики број деце из В. Бање похађа ову школу. У току ових година ова деца су наступала пред ученицима основних школа у В. Бањи, а имали су и запажене наступе пред гостима из иностранства у оквиру Програма Youth in action и пред Норвежанима, казала нам је Валентина Крстић, координатор Центра за децу и омладину из Врњачке Бање.

М.Ст.Ј. 

ИНОВАТИВАН ДОГАЂАЈ ЗА НАЈБОЉЕ У ТУРИЗМУ

„МЕРКУРОВ“ ТИМ НА „BEST STAY“ КОНФЕРЕНЦИЈИ У ОПАТИЈИ

Представнице „Меркура“, Нина Милетић, менаџер хотелског сектора и Андријана Драгић, интерни ревизор присуствовале су од 13. до 15. новембра Конференцији „Best Stay“ у Опатији. Континуирано усавршавање и едукација кадра, дугогодишња је стратешка оријентација „Меркуровог“ менаџмента, па је посета оваквих стручних догађа од великог значаја за праћење трендова у пословању.

Конференција „Best Stay“ која се организује по пети пут, окупила је више од 50 предавача из хотела и туристичког сектора из целог света, као и више од 300 учесника у „Амадриа Парку“ у Опатији.

Током три дана трајања конференције представљене су успешне студије случаја, одржане презентације и панел расправе како би се сви хотелијери жељни нових знања, вештина и успеха упознали с најновијим светским трендовима и технологијама. За представнице „Меркура“ ово је била прилика да се кроз добре примере из праксе и размену искуства са колегама, понесу нова сазнања у циљу њихове имплементације у пословање „Меркура“ и будућег објекта „Меркур Палас“.

„Best Stay“ конференција, која је с организацијом започела 2015. године, за циљ има да окупи и повеже водеће хотелијере у региону. Из годину у годину развила се у међународну конференцију са учесницима из Велике Британије, Белгије, САД-а, Турске, Црне Горе, Немачке, Данске, Хрватске, Србије, Аустрије, Италије, Словеније и других земаља. Као иновативан догађај за најбоље у туризму који има снажан утицај на развој туристичке понуде, циљ је омогућити учесницима најбоље домаће, регионалне и међународне примере из праксе награђиваних хотела.  Ове године фокус конференције био је на квалитету, а не на што већем броју учесника, па је број улазница био лимитиран.

М.Ст.Ј.

Please follow and like us:
error20

Please follow and like us:
error20

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial