Skip to content

Document Header

КОНЦЕРТ ВРЊАЧКИХ ФЛАУТИСТА

КОНЦЕРТ ВРЊАЧКИХ ФЛАУТИСТА published on

У сарадњи са Центром за децу и омладину Врњачка Бања МШ „Корнелије Станковић“ из Трстеника организовала је 29. јануара у Народној библиотеци „Др Душан Радић“ концерт флаутиста из Врњачке Бање.koncert flaute u vrnjackoj banji

Милица Апостолов, Алекса Радичевић, Огњен Свилановић, Милица Николић, Кристина Видаковић, Лана Михајловић, Марија Васовић, Ана Станковић, Мина Прокић (клавир), Тамара Вукчевић, Јована Мандић, Анита Трнавац, Јован Крстић, Марија Нешић, Анђелија Николић, Милица Живковић и Јања Нешић, ученици Музичке школе у Трстенику у класи проф. Јелене Бранковић показали су публици да су напредовали у учењу флауте.

Професор Милош Милутиновић припремио је наступ ученика у тачкама камерне музике.

– Омогућили смо им простор у Врњачкој Бањи, иначе су ученици МШ „Корнелије Станковић“ из Трстеника, школе која броји 349 ученика. Ученици су јако талентовани и вредни и често приређују моменте попут овог вечерас у смислу да покажу то што су радили претходних месеци. Иду често и на такмичења, прошле године су имали завидан број награда. Прошле године смо имали предиван хор флаута који је водила Милица Арсенијевић. Овај хор је био врло запажен и имао је пуно позива да наступа, рекла нам је Татјана Тодоровић, директор трстеничке Музичке школе.

– Ја сам јако задовољна са децом из Врњачке Бање, посебно зато што сам овде од новембра месеца прошле године, мењам Милицу Арсенијевић, како ми радимо, како се дружимо и како она прихватају моје сугестије. Деца су добра, васпитана, послушна и јако, јако музикална и када су деца таква, онда није тешко радити са њима, рекла нам је Јелена Бранковић.

– МШ из Трстеника у Врњачкој Бањи функционише већ пет година. Сарадња Музичке школе и Центра за децу и омладину омогућила је врњачкој деци да похађају часове у просторијама Центра и да избегну стално путовање до Трстеника. То је разлог што велики број деце из В. Бање похађа ову школу. У току ових година ова деца су наступала пред ученицима основних школа у В. Бањи, а имали су и запажене наступе пред гостима из иностранства у оквиру Програма Youth in action и пред Норвежанима, казала нам је Валентина Крстић, координатор Центра за децу и омладину из Врњачке Бање.

М.Ст.Ј. 

ДРУГА ФАЗА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ДОМА ЗДРАВЉА

ПОТПИСАН УГОВОР СА ИЗВОЂАЧЕМ РАДОВА

У кабинету председника општине Врњачка Бања, 24. фебруара, потписан је уговор о отпочињању радова друге фазе реконструкције Дома здравља „Др Никола Џамић“. Уговор о почетку радова потписали су Филип Максимовић, директор фирме „Кеј“ из Ваљева која је посао добила на тендеру и Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања. Присутни су били и др Весна Малићанин, директорка Дома здравља и Бранислав Бежановић, директор Општинске стамбене агенције која је задужена за праћење радова и контролу.

Вредност уговора износи 166 милиона динара, а финансијска средстава је обезбедила Kанцеларије за јавна улагања, Владе Републике Србије. Иначе, Kанцеларија обавља стручне, административне и оперативне послове за потребе Владе, који се односе на координацију реализације пројеката обнове и унапређења објеката јавне намене. Затим прикупља податаке о постојећим и планираним пројектима и потребама обнове јавних објеката, процене потреба и оправданости предложених пројеката, утврђивање приоритета, координацију поступака јавних набавки, извршења уговорних обавеза и плаћањ. Обавља и друге послове одређене законом или одлуком Владе. Почетак радова на другој фази реконструкције очекује се за 10 дана након потписивања уговора, а рок њиховог завршетка је 120 дана. Током извођења радова, Дом здравља ће се организовати и пацијентима пружати неопходне медицинске услуге.

По потписивању уговора Ђуровић је рекао да ће радови друге фазе учинити простор Дома здравља и лепшим и функционалнијим. Највећа промена односи се на уградњу пријемног пулта на којем би пацијенти требало да добију све потребне информације и обаве заказивања, а исто тако да ту преузму резултате. Извршиће се потпуна климатизација објекта, замениће се столарија, радиће се подови и лифт.

Остаје нам да пожелимо срећан почетак уз наду да ће се планирани радови завршити у року.

М.В.

Please follow and like us:
error20

Please follow and like us:
error20

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial