Skip to content

Document Header

КОНЦЕРТ ВРЊАЧКИХ ФЛАУТИСТА

КОНЦЕРТ ВРЊАЧКИХ ФЛАУТИСТА published on

У сарадњи са Центром за децу и омладину Врњачка Бања МШ „Корнелије Станковић“ из Трстеника организовала је 29. јануара у Народној библиотеци „Др Душан Радић“ концерт флаутиста из Врњачке Бање.koncert flaute u vrnjackoj banji

Милица Апостолов, Алекса Радичевић, Огњен Свилановић, Милица Николић, Кристина Видаковић, Лана Михајловић, Марија Васовић, Ана Станковић, Мина Прокић (клавир), Тамара Вукчевић, Јована Мандић, Анита Трнавац, Јован Крстић, Марија Нешић, Анђелија Николић, Милица Живковић и Јања Нешић, ученици Музичке школе у Трстенику у класи проф. Јелене Бранковић показали су публици да су напредовали у учењу флауте.

Професор Милош Милутиновић припремио је наступ ученика у тачкама камерне музике.

– Омогућили смо им простор у Врњачкој Бањи, иначе су ученици МШ „Корнелије Станковић“ из Трстеника, школе која броји 349 ученика. Ученици су јако талентовани и вредни и често приређују моменте попут овог вечерас у смислу да покажу то што су радили претходних месеци. Иду често и на такмичења, прошле године су имали завидан број награда. Прошле године смо имали предиван хор флаута који је водила Милица Арсенијевић. Овај хор је био врло запажен и имао је пуно позива да наступа, рекла нам је Татјана Тодоровић, директор трстеничке Музичке школе.

– Ја сам јако задовољна са децом из Врњачке Бање, посебно зато што сам овде од новембра месеца прошле године, мењам Милицу Арсенијевић, како ми радимо, како се дружимо и како она прихватају моје сугестије. Деца су добра, васпитана, послушна и јако, јако музикална и када су деца таква, онда није тешко радити са њима, рекла нам је Јелена Бранковић.

– МШ из Трстеника у Врњачкој Бањи функционише већ пет година. Сарадња Музичке школе и Центра за децу и омладину омогућила је врњачкој деци да похађају часове у просторијама Центра и да избегну стално путовање до Трстеника. То је разлог што велики број деце из В. Бање похађа ову школу. У току ових година ова деца су наступала пред ученицима основних школа у В. Бањи, а имали су и запажене наступе пред гостима из иностранства у оквиру Програма Youth in action и пред Норвежанима, казала нам је Валентина Крстић, координатор Центра за децу и омладину из Врњачке Бање.

М.Ст.Ј. 

ОДРЖАНА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На још једној у низу ванредних седница Општинског већа, одржаној 2. aприла, цео дневни ред од шест тачака је усвојен једногласно.

С oбзиром да су неке надлежности Скупштине пренете на Општинско веће, до краја ванредног стања, због немогућности заседања, Веће на својим заседањима доноси одлуке, које је дужно да, по истеку ванредног стања, поднесе Скупштини општине Врњачка Бања на потврђивање. На дневном реду ове ванредне седнице Општинског већа  којом је председавао заменик председника општине Иван Џатић, поднет је извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације у 2019. години у којој су активности штаба биле усмерене на санацију штета које су проузроковане обилним падавинама и изливањем водотокова у јуну. Према извештају, оштећено је 27 објеката, 12 километара пута,  4 моста су потпуно срушена а 11 је оштећено. Евидентирана је и штета на објектима водоснабдевања на 7 изворишта. Општина Врњачка Бања санирала је сву насталу штету. Усвојен је предлог Одлуке о oтуђењу грађевинског земљишта из јавне својине Општине, затим предлог о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи и Општинском јавном правобранилаштву, због усклађивања са уредбом ресорног Министарства. Већници су прихватили предлоге странака да им  се укину решења за пружање угоститељских услуга смештаја туристима и договорили се да већ на наредној седници донесу конкретне мере о закупу летњих башти за 2020. годину, чиме би већ важеће одлуке ускладили са новонасталом ситуацијом у ванредном стању. И на овој седници Општинског већа сви већници су имали маске, рукавице и били на неопходном растојању једни од других али су све тачке дневног реда усвојили у сагласју без велике расправе.

С. Станојчић

Please follow and like us:
error20
Tweet 20

Please follow and like us:
error20
Tweet 20

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial