Skip to content

Document Header

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ У ХОТЕЛУ „ТОНАНТИ“

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ У ХОТЕЛУ „ТОНАНТИ“ published on

Атлетски савез Србије организовао је 27. новембра у Хотелу „Тонанти“ прву конференцију за новинаре поводом добијања организације Светског првенства у дворани 2022. године.

Новинарима су се обратили: потпредседник Светске атлетске федерације Сергеј Бубка, председник Балканске атлетске федерације Добромир Карамаринов, директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић и председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић. Председник Светске федерације Себастијан Коу био је спречен да присуствује, тако да се обратио путем видеа. Он је рекао да се радује што је Србија добила организацију највеће светске атлетске смотре као и да не сумња да ће оправдати и надмашити очекивања.

Сергеј Бубка похвалио је рад АСС, Веселина Јевросимовића и Слободана Бранковића, и рекао да Србија може да буде поносна на организацију Светског првенства, подсетивши да је Европско првенство 2017. већ одржано у потпуно савршеним условима.

– Савет није имао дилему да тако велико такмичење додели Србији. Једногласном одлуком, уз аплаузе чланова Савета Светске федерације, Србија је потпуно заслужено пре седам дана у Монаку добила домаћинство највећег планетарног атлетског такмичења у дворани. Београд ће тако од 11. до 13. марта 2022. године угостити најбоље атлетичаре из више од 200 држава То је, свакако, историјски догађај и за српску и за балканску атлетску федерацију, рекао је Сергеј Бупка.

– Београд је сада јачи него пре две године, честитам Слободану, нарочито њему, јер је његова енергија уз фокус била веома јака да се ово оствари. Био је лидер у организацији Европског дворанског првенства 2017, које је проглашено за најбоље. Сада на ред долази Светско и верујем да ће бити слично. Велики је успех добити организацију. Овде смо да славимо најбоље атлетичаре и звезде у успону. Имамо 21 члана Федерације, нису ту само балканске земље, већ и оне из околине. Ово је велика прилика за атлетику и Србију, рекао је Добромир Карамаринов.

Директор Атлетског савеза Србије, Слободан Бранковић, поносан је на нову прилику да се Србија покаже као сјајан домаћин.

– Наш Савез је озбиљна организација у последњих десет година, откако је на чело дошао Веселин Јевросимовић, један од оних људи који када се нечега дохвате чине права чуда. Тако је и са Савезом који је до његовог доласка био присутан у јавности само у траговима. У тих десет година освојено је више медаља него у целој историји српске атлетике током минулих шест деценија. Циљ нам је да направимо најбоље СП до сада, а то без огромне подршке државе, председника Александра Вучића и Града Београда не би било могуће. Желимо да „Штарк арена“ буде испуњена до последњег места и да пошаљемо праву слику Србије која вреднује вредности.

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, поносан је на прилику да се из Врњачке Бање најави Светско првенство.

– Честитам АСС на резултатима, вредни су пажње, доказ су великог рада, али и велике подршке државе. Врњачка Бања је традиционално добар домаћин, поносни смо што смо домаћини оваквом Савезу и светским именима, можда су ова имена била некада недостижна за нашу локалну самоуправу. Велики је понос за Србију и АСС што смо издејствовали да будемо домаћини. Имаћемо најбоље спортисте света овде, сигурно је да АСС има велики допринос. Посебна част је да се место доживљава као право туристичко место. Циљ су будуће инвестиције које ће ове људе доводити у Врњачку Бању. Желим да наставите са успесима које нижете и да успешно организујете СП 2022, рекао је Ђуровић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial