Skip to content

Document Header

Лековита моћ сибирског биља

Лековита моћ сибирског биља published on

Сибир са својом нетакнутом природом, непрегледним шумама, планинама, кристално чистим рекама богато је станиште биљака.sibirsko bilje

Током три месеца летње климе у Сибиру хиљаде најразличитијих врста биљака се труди да никне, цвета и остави семе. Због оштре континенталне климе летње температуре лако достижу +40 степени целзијуса, а зими се температура спушта и до -60 степени. То их чини изузетно лековитим у поређењу са истим врстама које расту у другим пределима.

Трговинска радња Јелене Павловић „Сибирско биље“ у Краљевачкој улици, отворена је 15. фебруара. То је место где се промовише лековита моћ сибирског биља и где са сигурношћу могу да се куперуски препарати на биљној бази, са високим терапијским дејством, без контраиндикација. Лековита својства сибирскохг биља вековима је позната и примењује се за лечење разних болести, као и за козметичку негу. Како сазнајемо од Јелене Павловић, препарати су израђени од самониклих биљака из нетакнутог природног амбијента Сибира, са еколошких локација и то је главно преимућство. Свака биљка која расте у сибирским условима, само по себи је изузетна јер одолева у несвакидашњим условима дивљине.

– После пар година планирања, успела сам да реализујем своју идеју и да отворим радњу са препаратима од сибирског биља. Визија ми је да се нашим људима приближи руска традиционална медицина која се знатно разликује од класичне фармацеутске индустрије. Велики подстицај за мој пословни подухват је чињеница да сам и сама ове руске препарате користила током неколико година и да сам се уверила у њихову ефикасност.

Једна од најкарактеристичнијих сибирских биљака је гљива чага која расте на дрвету брезе и прикупља од ње лековите састојке. Поменула бих и сибирски кедер, веома лековито четинарско дрво које има широку примену у лековите и козметичке сврхе. Ту су и: сибирска ружа, бајкалски шишак, сибирски женшен, ариш, злолесина, аралија, златни корен, калина, бороваја матка, кљуква, амурски плутњак.., рекла нам је Јелена Павловић, власница радње „Сибирско биље“.

М. Ст. Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial