Skip to content

Document Header

ЛЕТЊЕ АКТИВНОСТИ ХОРА „АБРАШЕВИЋ“

ЛЕТЊЕ АКТИВНОСТИ ХОРА „АБРАШЕВИЋ“ published on

У досадашњем летњем периоду, у јуну и јулу месецу, активности хора „Абрашевић“ су биле највеће од његовог оснивања.

Хор је 1. јуна учествовао пригодним програмом на венчању ћерке свог хористе Драгана Црноглавца, код павиљона у Врњачком парку. Наступ Хора је изазвао велико одушевљење код присутних званица из двадесетак земаља света са различитих континената.

Запажен је био наступ Хора и 2. јуна на „Гулашијади“ у Угљареву. Истог дана Хор је наступио у поподневним часовима у Хотелу „Цептер“ у Kонгресној сали на међународном саветовању енергетичара Србије ЦИГРЕ.

Такође, Хор је дао свој допринос на хуманитарном концерту одржаног 7. јуна у Новом Селу, а поводом прикупљања средстава за изградњу тамошњег храма.

На позив пријатељског хора ПД „Бошко Југовић“, из Трстеника, хор Абрашевић је учествовао на традиционалној манифестацији „Јефиминији дани“ у том граду.

У оквиру традиционалне манифестације „Kад липе цветају“ 21. јуна Хор је организовао заједно са пријатељским хоровима „Црвчанин“ из Kраљева, „Бошко Југовић“, као и етно групе „Руно“ из Врњачке Бање, веома посећен концерт на Тргу културе.

За своје чланове Хор је организовао десетодневно летовање у месту Неи Пори, у Грчкој, и један наступ у том месту, а у сарадњи са свештеником православне цркве који учествује у верским обредима заједно са грчким свештеницима, зато што током лета тамо борави велики број туриста из Србије. Овај наступ 6. јула је изненадио и одушевио људе из Србије. Такође, чланови Хора су учествовали на заједничким литургијама грчко-српских свештеника.

У повратку, после десетодневног одмора и наступа у Грчкој, чланови Хора „Абрашевић“ били су гости у граду Охриду, тамошњем Хору „Леx Личхнидос“. Ово је гостовање заказано још прошле године, и том приликом у оквиру манифестације „Охридско културно лето“ 10. јула наступили на Интернационалном концерту хорова. Наступ Хора је код охридске публике наишао на велико одушевљење које је било, после сваке композиције, пропраћено френетичним аплаузом.

Хористи су добили заслужен одмор од 12. јула до 3. августа када наступају на венчању у новом храму у Врњачкој Бањи. Међутим, као и увек до сада одмор није могао да буде до краја обављен, јер је од стране свештенства замољен да 27. јула учествује на литији поводом славе Врњачке Бање Св. Kирик, а сутрадан на лирургији поводом доласка владике Јустина. И за наредни период током лета Хор планира још много активности, као што су одлазак у Требиње и учешће на Преображенском концерту родољубивих песама, који ће овај пут имати и хуманитарни карактер.

Ванчо Рунтески, координатор хора

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial