Skip to content

Document Header

Ликовна колонија у “Соларису”

Ликовна колонија у “Соларису” published on

На ликовној колонији коју је организовао Ратко Трифуновић  из Удружења „ Људи у акцији“ учествовало је тринаест уметника из десет градова Србије.ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У „СОЛАРИСУ“

Уметници су радили и стварали у дивном амбијенту хотела „Соларис“ у Врњачкој Бањи а завршно вече одржано је 21. јуна.

Том приликом ликовне уметнике поздравио је председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић који је том приликом обишао изложбу урађених слика на овој колонији. Иначе  ова културна свечаност је једна у низу манифестација у години јубилеја Врњачке Бање.

Током ликовне колоније у хотелу „Соларис“ стварали су, поред организатора Ратка Трифуновића, Милан Радаковић из Сомбора,  Јоспи Клер из Црвенке, Велимир Веља Бугарин из Новог Сада, затим Ђорђе Станић из Ужица, Бранислав Радовановић из Смедеревске  Паланке, Радиша Миловановић Кале из Крагујевца, Милосав Ивановић Баја из Деспотовца. Такође су учествовали и уметници из Ниша Будимир Буда Цветковић , Божидар Милић Тисин и  Љубиша Живадиновић Љуба, затим Радослав Јовић Ујкин из Лесковца и Бранислав Миленковић Палма из Вучја. Читаво дешавање употпунили су и малишани који су сликали и чији су радови такође били изложени, најмлађи међу њима  Лука Костић, затим Коста Анђелковић, Љиљана Анђелковић и Наталија Трифуновић.

Овај пројекат  организован је и реализован  у сарадњи удружења „Људи у акцији“ и општине Врњачка Бања.

 – Позвао сам људе из целе Србије, од севера до југа. Сви учесници колоније су људи који су учествовали на колонијама у земљи  али и иностранству што се види и по квалитету слика, рекао је Ратко Трифуновић из организатор.

Уметници из десет градова Србије овом колонијом дали су свој допринос обележавању великог јубилеја Врњачке Бање, 150 година бањског  туризма. Ликовни ствараоци који учествују у колонији су више пута награђивани за свој рад, а самостално и колективно су излагали преко 100 пута.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial