Skip to content

Document Header

Љајић: Ваучери и следеће године

Љајић: Ваучери и следеће године published on

Акција с ваучерима за одмор у Србији, биће настављена од 1. јануара и трајаће до краја године.vrnjacke novine banja rasim ljajic

На конференцији за новинаре, која је одржана 18. новембра, у Туристичкој организацији Србије, представљена је промотивна зимска кампања “Зима прија свима”. Том приликом, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, истакао је да је кампања “Моја Србија” донела раст домаћих и страних туриста за 12%, раст ноћења за 9%, као и раст девизног прилива. Кампања која је почела почетком јуна, а с циљем да се покаже да Србија има туристичке капацитете и садржаје који могу бити искоришћени, а да новац остане у Србији, дала је више него добре резултате.

“Кампања “Моја Србија” дала је више него добре резултате, 14.000 људи је користило ваучере, укупно је остварено 118.000 ноћења, у просеку 8,5 ноћења по кориснику. Пошто је ово био пилот пројекат, који је трајао око три и по месеца, морамо бити више него задовољни”, речи су Љајића.

Из тог разлога ће већ од 1. јануара 2016. године, бити настављена акција с ваучерима за одмор у Србији и трајаће до краја децембра 2016. године.

“Исправићемо неке мањкавости које смо имали у процедури издавања тих ваучера, да бисмо тај посао олакшали, убрзали и омогућили да се што већи број људи јави”, рекао је Љајић.

Том приликом је министар трговине, туризма и телекомуникација навео да су домаћи туристи највише посећивали Врњачку Бању, Београд, па Златибор. Када су у питању страни туристи, највише је оних који су долазили у Београд, Нови Сад и на Златибор, док је Врњачка Бања, по броју страних туриста позиционирана на четвртом месту.

“Земље из којих нам најчешће долазе туристи су на првом месту Босна и Херцеговина, затим Турске, Црне Горе, Немачке, Бугарске, Словеније, Хрватске, Пољске, Румуније, Руске Федерације”, навео је министар Љајић.

До краја године, односно почетком следеће године биће донета стратегија развоја туризма, као и 10 правилника у складу са законом о туризму.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial