Skip to content

Document Header

ЛУКА ЈАНКОВИЋ – ТРИАТЛОНАЦ СЕДМА ЗЛАТНА МЕДАЉА ЗА 11 МЕСЕЦИ

ЛУКА ЈАНКОВИЋ – ТРИАТЛОНАЦ СЕДМА ЗЛАТНА МЕДАЉА ЗА 11 МЕСЕЦИ published on

На отвореном националном првенству Македоније у спринт триатлону које је одржано 7. јула на Охриду у  организацији Македонске Триатлон Федерације под покровитељством Европске Триатлонске Уније за златно одличје у категорији АGЕ 1 (18-29 год.) изборио се Врњчанин Лука Јанковић, апсолвент архитектуре на нишкомУниверзитету.

Лука је надмашио 55 такмичара (у апсолутној АGE групи) из Македоније,  Србије, Бугарске,  Мађарске,  Црне Горе,  САД,  Холандије,  Немачке и Албаније.

На овом такмичењу Јанковић је поправио лични рекорд у спринт триатлону за 4 минута.

– Мој животни сан и визија је да се изборим за учешће на Олимпијади 2024. године. Потпуно сам посвећен тренирању и о томе сведоче моји резултати, седам златних медаља и једна сребрна. Триатлон је огроман, троструки изазов за спортисту. Суочава га са екстремним напорима. Спринт триатлон састоји се из 750m пливања, 20km вожње бицикла и 5km трчања. На сваком такмичењу доживљавам тренутке самопревазилажења и моменте борбе у достизању максималне физичке и менталне издржљивости чије се границе стално померају.

Триатлон је у Србији спорт у успону. Тренутно имамо неколико сјајних репрезентативаца. Српска Триатлонска Унија организује бројна квалитетна такмичења. Изузетно је то што се међу 28 триатлонских судија за Олимпијаду 2020. године у Токију налази и наша Људмила Медан.

Искористио бих прилику да се захвалим Александру Гавриловићу, тренеру ТК „Сава“ на подршци и мотивацији током трчања у Охриду, рекао нам је Лука Јанковић.

Интересантан је податак да је Лука медаље освојио за 11 месеци, без триатлонског тренера, уз скромну опрему и исхрану. За сада успева да се такмичи без спонзорства и само је питање тренутка када ће га недостатак новца или опреме спречити да учествује на такмичењима.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial