Skip to content

Document Header

ЛУКА ПРВАК БАЛКАНСКОГ ПРВЕНСТВА

ЛУКА ПРВАК БАЛКАНСКОГ ПРВЕНСТВА published on

Лука Јанковић освојио је после седам дана још једну златну медаљу, пету по реду за непуних годину дана колико се бави триатлоном, на Првенству Србије и Балкана у крос триатлону, које је одржано 9. јуна у Крагујевцу на језеру Шумарице. Првенство је организовао Клуб екстремних спортова „Крагујевац“, под покровитељством Министарства омладине и спорта и Српске триатлонске уније.

– Крос триатлон као дисциплина веома је захтеван и подразумева и елементе екстремног.Управо због опасности које вребају приликом вожње маунтин бајка по неприступачној стази са природним препрекама, већим успонима и стрмим низбрдицама, ретко који триатлонац учествује на кросу јер су чести падови и повређивање. На овој трци имао сам пад са бицикле при брзини од 30 километара на сат, због непознавања терена, јер нисам био у прилици да дођем у Крагујевац дан пре трке и упознам се са стазом. Имао сам застој од петнаест секунди колико ми је требало да констатујем колико сам се повредио и да ли ми је бицикл оштећен. Маунтин бајк ми је стар 13 година, тежак око 14 килограма, док су остали такмичари имали профи бицикле које коштају и 5.000 евра, тешке 9 kg. То је велика разлика на оваквим тркама, јер је било успона уз које смо морали и да их трчећи носимо.

Захвалио бих се на подршци публике. Током трчања су ме бодрили са свих страна. Посебну захвалност дугујем мојој сестри Ирини и ујаку Драгану Станковићу који је мој узор у спорту, рекао је Лука Јанковић.

На овом Првенству Балкана учествовало је око 90 такмичара из Србије, Хрватске, Румуније, Италије и Молдавије.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial