Skip to content

Document Header

Манифестација “На Десанкин дан” 16. маја на Мосту љубави

Манифестација “На Десанкин дан” 16. маја на Мосту љубави published on

На Мосту љубави 16. маја биће одржана  сада већ традиционална песничка светковина, посвећена нашој чувеној песникињи Десанки Максимовић. Desanka_Maksimovic_

Десанка је приликом једног од својих боравак у Бањи изјавила да се поред њене Бранковине дубоко у њеном срцу налазу управо и Врњачка Бања, место где се на малом простору спаја мноштво разноликости, те да је то простор где је природа у пуној боји и изгледа као да је управо сишла са сликарског платна.
“Изабрали смо баш тај датум, 16. мај, јер је управо то рођендан чувене песникиње Десанке Максимовић и на тај начин јој одајемо почаст” – рекао је Иван Трифуновић, директор Туристичке организације у Врњачкој Бањи.
Организатори манифестације из Туристичке организације Врњачка Бања кажу да су овогодишњи гости “Десанкиног дана” чувени музичар и водитељ Миња Субота, писац Владимир Благојевић, глумице Милица Мандић и Катарина Јеличић.

Млади и талентовани рецитатори из врњачке Гимназије, као и чланови рецитаторске секције Факултета за хотелијерство и туризам,  казиваће стихове  Десанкиних  песама.
Програм почиње у 12 часова и предвиђено је да траје 60 минута, на Мосту љубави, који је био мотив једне од најлепших Десанкиних љубавних песама “Молитва за љубав”.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial