Skip to content

Document Header

МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ТУРИЗМУ

МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА О ТУРИЗМУ published on

Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу организовао је од 30. маја до 1. јуна  IV Међународни научни скуп „Туризам у функцији развоја Републике Србиј – Туризам као покретач запошљавања“.

Основни циљ овог научног скупа је да се кроз размену идеја и искустава учесника из земље и иностранства дође до закључака у погледу будућег развоја српског туризма, са посебним освртом на утицај и значај туризма у генерисању нових радних места, смањењу незапослености и повећању животног стандарда становништва. Учесници Конференције су из: Индије, Португала, Русије, Танзаније, Румуније, Бугарске, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и Србије.

Према речима проф. др Драга Цвијановића, декана Факултета  за хотелијерство и туризам, ова привредна грана и у урбаним срединама покреће све остале од пољопривреде, трговине, угоститељства до саобраћаја и других. На скупу је говорио амбасадор Индије Субрат Батачарџи, а председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић у обраћању учесницима, између осталог је рекао да се Факултет за хотелијерство и туризам  налази у правом месту, Врњачкој Бањи, као најпосећенијој туристичкој дестинацији у Србији, која и јесте носилац развоја бањског туризма у Србији, а овакве манифестације дају печат доброј организацији рада менаџмента овог факултета.

Скуп је отворио ректор крагујевачког Универзитета проф. др Ненад Филиповић, а у име Министарства просвете науке и технолошког развоја, о значају ове конференције говорила је Споменка Симонић, помоћница министра. Уговоре о сарадњи са факултетом, потписали су „Национално друшто аграрних економиста Балкана“, „Развојна академија пољопривреде Србије“, затим „Развојна истраживачка мрежа Румуније Ребреснет“ и „Национални универзитет Волга“ из Русије.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial