Skip to content

Document Header

Међународни бизнис самит у “Фонтани”

Међународни бизнис самит у “Фонтани” published on

У Хотелу „Фонтанa“ 30. јуна, 1. и 2. јула одржан је 7. Међународни бизнис самит у организацији Општине Врњачка Бања и Етно центра Гегула.gegula 33

Етно центар Гегула на овом Самиту окупио је успешне људе из сфере привреде, туризма, науке и представнике локалних самоуправа из Краљева, Врњачке Бање и Републике Српске.

Поред  7. Међународног бизниса самита , одржана је Међународна научна конференција  о туризму „Бист 2018“, Grand prix  бизнис  самита 2018 и Национално такмичење за ракију и вино – Куп Врњачке Бање 2018.

Међународни бизнис самит је ове године протекао у тону обелезавања 150 година организованог бављења туризма Врњачке Бање.

Размена искустава и упознавање, прилика је да се нешто научи о тренутним привредним дешавањима, основни је смисао организовања овог  самита који је ове године испунио сва очекивања.gegula 4

Свечани тон отварању Самита допринело је извођење химне “Боже правде” у интерпретацији ансамбла “Рамонда Серика” из Ниша. Ансамбл чине професори Музичког факултета из Ниша. У име домаћина, оптине Врњачка Бања присутне је поздравио Дане Станојчић, заменик председника Скупштине општине.

“Неко када гледа са стране каже да  јубилеј   прослава, забава. Нама није забава, нама је јубилеј радан. Врњачка Бања је данас једно велико   добро наше државе, пре свега у инвестицијама у туризму, у инвестицијама иза којих стоји држава и иза којих стоји привреда. Налазите се у једном од објеката који је успешно приватизован , који је реновиран, који је доведен на ниво високе категорије. Отварамо још четири хотела, и у овом делу Србије по први пут ћемо имати хотела са пет плус звездица. Можемо да се похвалимо са новим фабрикама, јер за нас су хотели фабрике.  Врњачка Бања постоји 150 година -кроз две српске династије, пет различитих држава, две окупације…”-истакао је Дане Станојчић. Присутнима су се такође обратили и Марица Мијаиловић, заменица градоначелника Града Краљева, градоначелник Бијељине, Мићо Мићовић, Звонко Туфегџић, Привредна комора Краљево.награда то в. банје

Grand prix награде добили су лидери у својим областима. Добитиници за најбоље у Југоисточној Европи су “Техноауто” Чачак, Туристичка организација Врњачка Бања, градоначелник Бијељине, Винарија Чока, Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима.

За најбољи бренд у Југоисточној Европи проглашена Модна кућа „Елипса“, а награда за најбоље младе менаџере отишла је у руке власницима предузећа  „Магна плус“ из Панчева.

Бизнис самит показао је да је могуће  да на једном месту окупити привреду, науку и политику и да  заједничком сарадњом  може доћи и до резултата на тржишту.

Манифестацију је пратила сајамска изложба хране , пића и туристичких понуда. Циљ самита  био је  да се кроз четири програмске целине

Н.П.

 

.

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial