Skip to content

Document Header

“Меркур” – дестинација за иранске туристе

“Меркур” – дестинација за иранске туристе published on

Представници „Меркура“ обавили су низ корисних састанака у оквиру Међународног пословног форума Србија – Иран, који је одржан 22. јуна у Привредној комори Србије, у оквиру 15. заседања Мешовитог комитета за привредну сарадњу са Ираном.Merkur Iran

Форум је био прилика за сусрет представника око 40 компанија из Ирана и 50 из Србије, а на овом пословном скупу, поред представника других српских бања, учествовао је и директор маркетинга „Меркура“, Миодраг Миљковић.

–  Захваљујући недавној посети Техерану и активности у Кластеру медицинског и здравственог туризма Србије, „Меркур“ се ставио на чело српске бањске индустрије са циљем да успостави значајан прилив иранских пацијената у српске бање. Предуслов за подизање сарадње на државном нивоу је узајамно акредитовање медицинских процедура, у чему су представници „Меркура“ учествовали заједно са представницима Министарства здравља Републике Србије. Влада Србије донела је 22. августа прошле године Одлуку о укидању виза за држављане Исламске Републике Иран, након 28 година, а у марту ове године кренуо је директан авио-саобраћај на релацији Београд – Техеран, изјавио је Миљковић.

Врњачка Бања могла би у наредном периоду да постане омиљена дестинација иранских туриста, нарочито уколико се реализују аранжмани „Меркура“ са иранским агенцијама са којима је остварен контакт. Са представницима Иранског трговачког центра за Балкан у Београду, разговарало се и о организацији концерта популарних иранских музичара у Врњачкој Бањи на јесен ове године.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial