Skip to content

Document Header

Месни одбор Рсовци организовао акцију добровољног давања крви

Месни одбор Рсовци организовао акцију добровољног давања крви published on

Једна од најактивнијих месних организација при Општинској организацији Црвеног крста Врњачка Бања јесте она у Рсовцима. Активисти се сваке године у јуну потруде да направе акцију бољу од оне која је организована претходне године.ddk rsovci

На празник Видовдан, 28. јуна, добровољни даваоци крви, у Основној школи у Рсовцима, окупили су се, а придружили су им се и пријатељи из другх месних одбора па чак и градова што је резултирало успешно одржаном акцијом, односно са 43 прикупљене јединице крви. Међу даваоцима било је шест жена, а први пут крв су дали Мирјана Милићевић и Иван Дуњић, директор ЈП „Нови Аутопревоз“.

Општинска организација Црвеног крста Врњачка Бања ову акцију је организовала са Институтом за трансфузиологију и хемобиологију ВМА из Београда. Шесточлана медицинска екипа са Војно-медицинске екипе предвођена др Рајком Граовцем, потпуковником изразила је задовољство сарадњом и гостопримством.

Акција се може оценити као веома успешна. Одазвали су се здрави људи,  тако да  смо приликом прегледа констатовали да крв могу да дају сви који су дошли. Иначе,  са Црвеним крстом Врњачке Бање наша Установа успешно сарађује дуги низ година и ево данас смо у Рсовцима први пут, рекао је др Граовац.

Похвално је то што се у организовање акције укључује већи број мештана – Зоран Бонџић, Верко Бисерчић, Драган и Гордана Радовић, Светислав Милићевић, Славиша Лекић, Горан Гашић и Ђорђе Ђукић.

По завршетку акције организован  је ручак за даваоце и активисте Црвеног крста.

Месни одбор Рсовци упућује захвалност свим спозорима акције, а то су: „Јела стил“ Рсовци, „Металотитан“ Врњачка Бања, „Челик пак“ и „Каровић продукт“ Ново Село и Милан Бонџић Мане.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial