Skip to content

Document Header

МИНА СТАНОЈЧИЋ, ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ ОШ „ПОПИНСКИ БОРЦИ“

МИНА СТАНОЈЧИЋ, ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ ОШ „ПОПИНСКИ БОРЦИ“ published on

Наставничко веће Основне школе „Попински борци“ Врњачка Бања као највеће признање ученику за осмогодишње школовање доделило је 3. јуна Повељу ђаку генерације, Мини Станојчић, за изузетне резултате у настави и школским активностима. О изузетности сведочи податак да је Мина ово признање добила са 94 бода, имала је чак 30 бодова више од другопласираног кандидата. Убедљиво је понела титулу најбољег ђака од 120 ученика генерације која је имала 14 вуковаца.

– Поносна сам због свог успеха. За моје постигнуће заслужна је и моја учитељица Зорица Андрејић, као и моја разредна Славица Лазић. Захвална сам на подршци коју су ми током досадашњег школовања пружили мама, тата и деда Бошко. За сада, математика ми је можда најдража наука. Уписаћу Гимназију у Врњачкој Бањи, каже Мина и додаје да слободно време користи за читање и дружење.

Мина је имала два учешћа на Републичком такмичењу из саобраћаја, два прва места на Окружном такмичењу из саобраћаја, прво место на Окружном такмичењу из математике, освајала је награде на такмичењима из српског језика.

– Ја сам у школи већ 34 године. За то време, стварно је лепо када се каже да сам извела четири ђака генерације. Ово је некако, по мени, најслађе зато што је пред пензијом. Мина је ученик у одељењу које је доста јако. Мина се изборила да буде испред свих. Мина је усмеравала своје активности, на такмичења. Нагласила бих да су одељења 8/5 и 8/6 потекла из једног одељења четвртог разреда. Из ова два одељења, три ђака су била конкуренти за ђака генерације, рекла нам је Славица Лазић, поносна разредна ђака генерације, Мине Станојчић.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial