Skip to content

Document Header

Министар Стефановић присуствовао акцији МУП-а “Стоп насиљу”

Министар Стефановић присуствовао акцији МУП-а “Стоп насиљу” published on

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и  представници локалне самоуправе општине Врњачка Бања и града Краљева,  присуствовали су 10. марта на Тргу код врапца, акцији  Министарства унутрашњих послова „Стоп насиљу“, која има за циљ подизање свести грађана о важности решавања проблема породичног насиља.Nebojša Stefanović Том приликом разговарао је са грађанима и пприпадницима МУП-а, а у свом обраћању истакао је следеће:

„Пре два дана смо прославили 8. март у Србији. Тог дана смо поручили женама Србије да их поштујемо, да их ценимо и да у том дану показујемо максимално поштовање према свему ономе што оне раде. Међутим, није довољно да то чинимо само 8. марта. Данас морамо да покажемо да сваког дана поштујемо оно што жене раде, да озбиљно водимо рачуна да сузбијемо насиље, јер је оно пре свега усмерено према женама. Када је у питању насиље у породици, имамо ситуацију да су  преко 90 одсто жртава жене. И нажалост, иако се примећује знатан пораст поверења жена у државу и државне органе који се баве сузбијањем насиља, и даље морамо да имамо још снажнију подршку читавог друштва и да да пошаљемо снажну поруку „да се насиље не толерише, не дозвољава и да нећемо окретати главу!“

Полицајци су ту да заштите жртве насиља и бићемо веома оштри у спровођењу свих закона који гарантују сигурност, који гарантују безбедност и који гарантују тода се жене, њихова деца и сви они који су жртве насиља осећају сигурно у нашој земљи. Мо морамо да поступамо на начина да оснашујемо и охрабрујемо жртве, и да будемо веома оштри према насилницима. Више пута смо рекли и иза тога стојимо, ко удари жену, мора да иде у затвор! Оно што јесте важно је оно што се примећује и у Краљеву и у Врњачкој Бањи, а то је да имамо један део одустанка, страха жртве од тога да се придружи, односно да се ангажује у кривичном гоњењу насилника. И то је ствар на којој још морамо још снажније, још јаче да радимо.

Ми данас, са грађанима Врњачке Бање разговарамо шта су превентиве, шта је то што је потребно да се уради против насиља у породици, разговарамо о томе како да спречимо насиље, али и разговарамо и о томе како да помогнемо жртвама насиља, да буду храбре и да им ми олакшамо тај поступак и да сваког насилника пошаљемо тамо где му је место.Ministar StefanovićВажно је да грађани знају да на своју полицију могу да се ослоне, да је полиција ту да их заштити и да ће поступати у сваком случају потпуно бескомпромисно,да ће поступати у складу са законом и да ће поступати увек тако да заштити жртву. Важно је да виде ове момке и девојке у плавим униформама, ове инспекторе који су одређени у свим станицама, јер у новом закону који смо донели, а који почиње да примењује од 1. јуна, полиција има овлашћења која ће искористити да помогне свакој жртви, али исто тако користиће их да пошаље снажну поруку да се у Србији насиље нер толерише!

Ми ћемо то радити у свим градовима Србије, ићи ћемо од општине до општине, од града до града, од места до места и разговараћемо са грађанима да пошаљемо поруку да је нађе друштво, да  Република Србија није земља која ће толерисати насиље. Апсолутно ћемо бити посвећени томе!“

 

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial