Skip to content

Document Header

МОГУЋНОСТИ ОН ЛАЈН УЧЕЊА ЗА МЛАДЕ

МОГУЋНОСТИ ОН ЛАЈН УЧЕЊА ЗА МЛАДЕ published on

„Youth On Line Learning Opportunities“ – YOLO, „Могућности он лајн учења за младе“ – нови је пројекат НВО „Iuventa“ који је од 23. августа до 6. септембра окупио у Хотелу „Лидер С“ 28 омладинских радника, тренере и помоћно особље из осам европских земаља (Италија, Шпанија, Словачка, Бугарска, Албанија, Косово* и Србија. 

YOLO је КА2 пројекат изградње капацитета који је подржан од стране Erasmus+ програма Европске комисије. YOLO пројекат је почео децембра 2018. и трајаће до августа 2020. године. Семинар у Врњачкој Бањи је друга активност мобилности.

– Двадесет и прво стољеће и незаустављива еволуција технологија донијели су потпуно нови ред у свим сферама друштва, укључујући образовање.

Развој технологије у модерном свијету промијенио је начин на који комуницирамо, радимо и учимо. Интернет је моћан алат, а сувремене технологије нуде нове могућности виртуалног учења. Тај нови начин учења омогућујући корисницима да уче и дијеле знање и искуство без физичког присуства и ствара заједнице у којима се знање смјешта у виртуални контекст.

Главни циљ овог пројекта је изградња капацитета партнерских организације за кориштење интернетских алата у неформалном образовању и побољшавање квалитета неформалног образовања и рада с младима. Пројектне активности ће корак по корак развијати капацитете омладинских радника, тренера, омладинских лидера из партнерских организација.

У оквиру пројекта креирана је нова он лајн платформа за учење на даљину и током овог семинара представљена је учесницима. Семинар у В. Бањи посвећен је истраживању постојећих он лајн алата и раду на њиховом унапређењу, на креирању садржаја за нашу платформу. Платформа ће бити бесплатна и доступна свим заинтересованим. По завршетку семинара учесници ће са својим организацијама имати прилику да тестирају платформу и да је представе што већем броју младих и невладиних организација.

Поред локалних активности које ће се дешавати у свакој земљи у фебруару биће још један тренинг у Италији и у мају Међународна конференција везана за он лајн учење, у Врњачкој Бањи, рекла нам је Дијана Пушкар, председник Организације „Iuventa“.

– Заинтересована сам да научим о дигиталним алатима и примени дигитализације у неформалном образовању, с обзиром да је данас скоро све он лајн. То ће ми помоћи у личном развоју, у раду са младима, као и у послу јер отвара нове могућности, каже Леа Ћатић из Новог Сада из „Iuventе“.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial