Skip to content

Document Header

“Моравски бисери“ и „Златни Мелос 2017“ вечерас на Летњој позорници

“Моравски бисери“ и „Златни Мелос 2017“ вечерас на Летњој позорници published on

На Летњој позорници, вечерас, 23. августа са почетком у 18:30 часова одржаће се музичка манифестација „Моравски бисери“, а затим следи „Златни Мелос“, са почетком у 21 час.zlatni melos

Фестивал „Моравски бисери“ има за циљ очување и популаризацију композиција писаних у духу изворног-етно мелоса. Настао је у Јагодини 1993. године. Фестивал је изнедрио многе квалитетне певаче, који су прве кораке учинили баш на „Бисерима“ .

„Златни мелос“ је додела годишњих музичких награда вокалним солистима, композиторима, аранжерима, који су својим радом и остварењима допринели популаризацију и квалитету популарне музичке сцене Србије. Признање „Златни Мелос“ једно је од најпрестижнијих музичких награда у региону.

Овогодишњи фестивал “Моравски бисер”, као и увек је такмичарског карактера, и као и ранијих година, донеће неке лепе и квалитетне песме за музичке антологије, ризнице, али и комерцијалне хитове. Одржаће се у два дела, полуфинале и финале.

У реализацији фестивала учествује и 150 радио станица и 50 ТВ центара Србије и Републике Српске. Између осталих, бориће се за ова престижна одличја: Боро Дрљача, Чеда Марковић, Ера Ојданић, Милица Милисављевић Дугалић, Иван Кукољ Куки, Хасан Дудић, Александра Ристановић, Ренато Хенц…

Овогодишњи лауреати “Златног Мелоса 2017.”, су истакнути естрадни уметници, кантаутор Зоран Калезић, Миша Мијатовић (композитор и инструменталиста), групе “Легенде” и “Неверне бебе”.

 

 

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial