Skip to content

Document Header

МУП организовао предавање за средњошколце

МУП организовао предавање за средњошколце published on

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву у оквиру акције „Матура“ ,18. маја, одржали су предавања ученицима завршних разреда Угоститељско-туристичке школе и Гимназије у Врњачкој Бањи.Predavanje MUP 1

„Превенција насиља“, „Злоупотреба алкохола и опојних дрога“ и „ Безбедно учешће младих у саобраћају“ теме су одржаних предавања.

Циљ акције је унапређење безбедности ученика за време матурских прослава и других школских манифестација.

Матуранте је поздравио Зоран Сеизовић, заменик председника Савета за безбедност саобраћаја Општине В. Бања.

– У оквиру акције, у циљу буђења свести младих о њиховом понашању и безбедности, предочене су им информације о превенцији насиља, нарушавању јавног реда и мира, злоупотреби алкохола и опојних дрога. Иако је крај школске године период када наступа највећа еуфорија, када су млади изложени највећим потенцијалним ризицима, битно је да се са средњошколцима континуирано разговара на ове теме.

Ученицима је посебно скренута пажња на озбиљност последица вожње у алкохолисаном стању, као и на ограничење брзине, правилну употребу појаса, кациге… Омогућено им је да испробају „пијане наочаре“ које симулирају утицај алкохола на вид возача, у намери да се лично увере како алкохол смањује прецизност покрета и контролу моторичких способности које су важне за вожњу. У нади да ће матурске прославе проћи у најбољем реду и без инцидената, апелујемо на матуранте да поведу рачуна о свом понашању и на тај начин сачувају своју безбедност и безбедност својих другова, рекао је Младен Вушовић, заменик командира у Полицијској испостави В. Бања.Predavanje MUP 2

Предавачи су били: Мирјана Милосављевић, инспектор за сузбијање малолетничке делинквенције у Одељењу ОКП Краљево, Владимир Поповић, инспектор за сузбијање наркоманије, Никола Брборић из Агенције за безбедност саобраћаја.

Славиша Савић, машински техничар, у оквиру кампање „Још увек возим“, као човек који је у младости задобио озбиљне повреде кичме у саобраћајној незгоди и завршио у инвалидским колицима, поделио је своје животно искуство са ученицима.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial