Skip to content

Document Header

НАЦИОНАЛНИ СИМПОЗИЈУМ У СПЕЦИЈАЛНОЈ БОЛНИЦИ „МЕРКУР“

НАЦИОНАЛНИ СИМПОЗИЈУМ У СПЕЦИЈАЛНОЈ БОЛНИЦИ „МЕРКУР“ published on

„ШЕЋЕРНА БОЛЕСТ 2019: НОВА САЗНАЊА И НОВЕ ПРЕПОРУКЕ!“

Специјална болница „Меркур“ у периоду од 15. до 17. марта 2019. године, била је домаћин и организатор Националног симпозијума на тему „Шећерна болест 2019: Нова сазнања и нове препоруке!“. Током ова три дана еминентни стручњаци из области дијабетологије одржали су предавања која су истакла најновија сазнања о дијабетесу. Овом скупу, присуствовало је преко 200 учесника, изабраних лекара, интерниста, специјалиста ендокринологије…

Циљ симпозијума је да се дијабетес као обољење сагледа на један мултидисциплинаран и свеобухватан начин, као и презентовање најновијих трендова када је терапија ове болести у питању. Учесник и предавач био је академик проф. др Небојша М. Лалић, декан Медицинског факултета у Београду, а међу предавачима били су и еминентни стручњаци из других центара.

Тим лекара „Меркура“ као Националног едукационог центра за дијабетес и водеће установе када је ова болест у питању, узели су активно учешће у предавања на теме едукације, превенције и терапије дијабетеса.

Према речима ПР „Меркура“ Бојане Бељић, „Меркур“ се од осталих РХ центара у Србији одувек разликује по темељном и контиунираном лечењу шећерне болести. Наиме, од 1976. године у „Меркуру“ постоји Ендокринолошко одељење за оболеле од шећерне болести. Кроз све ове године посебна пажња је придавана усавршавању медицинског кадра и створен је велики мултидисциплинарни тим лекара, сестара, терапеута, који су окосница „Меркура“. Захваљујући томе, 2008. године од стране Републичког фонда за здравствено осигурање „Меркур“ је препознат као установа која може да буде центар за едукацију оболелих од шећерне болести, у циљу превенције компликација, тако да сви пацијенти који су старији од 18 година и на инсулинској су терапији могу једном у 4 године, 10 дана о трошку Фонда да буду у „Меркуру“ на програму едукације.

Одржавање Националног симпозијума подржали су: Novonordisk, Sanofi, Swiss Nature, Adoc, Astra Zeneca, In Pharm, Hemofarm и Salvus International.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial