Skip to content

Document Header

НАГРАДА ЗА СЦЕНАРИО

НАГРАДА ЗА СЦЕНАРИО published on

ПРВА НАГРАДА ЗА СЦЕНАРИО ФИЛМА „ОТАЦ“

У Прес центру 44. Фестивала филмског сценарија, у Хотелу „Фонтана“,  21. септембра у подне, објављене су одлуке жирија.

Прва награда додељена је Срдану Голубовићу и Огњену Свиличићу за сценарио филма „Отац“ у режији Срдана Голубовића.

Снажна, стварношћу инспирисана прича о оцу на најважнијем животном путовању у његовом животу, на чијем крају, уместо своје деце, проналази сурови лавиринт бирократије, сиромаштва и разочаравајуће безосећајности друштва у којем живимо.

Друга награда додељена је сценарију Владимира Симића и косценаристима Гордану Кичићу и Марку Манојловићу, за филм „Реална прича“ у режији Гордана Кичића.

Прецизно осмишљена, па занатски, посебном комбинацијом препознатљивих елемената, изведена прича о породици која пролази кроз сукоб после којег су сви билиу повређени али и свесни неумитности тог новог почетка.

Трећа награда додељена је сценарију  филма „Мој јутарњи смех“, који је написао и филм режирао Марко Ђорђевић.

Ова аутентична прича о касном сазревању човека, чија несигурност је до бола појачана породичним односима, успева да допре до публике на једини могући начин, својом непатвореном искреношћу.

Председница жирија била је Ана Марија Роси, а чланови Мирољуб Стојановић и Петар Михајловић.

Жири новинара и филмских критичара 44. Фестивала филмског сценарија доделио је награду „Славко Лазаревић“ за најбољи сценарио Марку Ђорђевићу за филм „Мој јутарњи смех“. Топла и аутентична прича са периферије Крагујевца прешла је у метафору српске стварности. Сценарио је једноставан, питак, а ипак толико храбар да искочи из оквира на које смо навикли.

 Председница жирија била је Зорица Драгојевић из Илустроване Политике, а чланови Жикица Симић, рок критичар и Зорица Церовина из Врњачке радио телевизије.

Жири града домаћина, који су чинили Бобан Ђуровић, председник Општине, Нина Стаменић, директорка „Соларис ресорта“ и  Мишко Михајловић, директор Виле „Сплендор“, доделио је СРЕБРНИ НОВЧИЋ, глумцу Петру Божовићу за изузетан допринос афирмацији и промоцији Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial